This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorane „Senoji vyninė“ – elegantiška, šviesu, romantiška (Klaipėda)

2007-04-02
Publish your own article

Lankytojų pageidavimu, prieš pora metų atsinaujinusi „Senoji vyninė“ Klaipėdos senamiestyje, Žvejų g. 5, duris atvėrė senu pavadinimu. Restorano šeimininkė Valerija Babrauskienė darbui subūrė visą savo šeimą: sūnus, Vaidas Čapas, dirba virtuvės šefu, o marti, Kristina Čapienė, visą energiją ir šilumą atiduoda vadovaudama visam restorane vykstančiam darbui. Neveltui užėjus jaučiama, jog viskas čia daroma su meile ir atsidavimu.

„Senosios vyninės“ interjeras šviesus ir preciziškai išbaigtas – viskas apgalvota net iki menkiausių smulkmenų: rankų darbo kalvystės dirbiniai puošia pusrūsio skliautus, daugelis interjero puošybos detalių atsivežta iš Jungtinių Arabų Emyratų, prabangos suteikia kėdės, puoštos aukso spalvos apvalkalais, baltos ažūrinės staltiesės, šviestuvai ir kitos detalės. Kad restoranas įsikūręs pusrūsyje, mena tik išlikę rekonstruoti skliautai ir palei grindis atidengti autentiški to meto pastato akmenys. Banketams skirta salė primena nedidelę rūmų menę: originalūs, rankų darbo aukso piešiniai ant sienų bei lubų, sunkios žvakidės, vienas didelis stalas ir kėdės aukštomis atkaltėmis.

Paklausus apie firminį vyninės patiekalą, ponia Valerija sako: „Visi patiekalai yra „Senosios vyninės“. Be prancūziškos virtuvės patiekalų, čia galite rasti ir pagal originalius restorano savininkės receptus gaminamų valgių: karališkos silkės, farširuotos žuvies, patiekalų prie vyno. Ponia Valerija, ilgą laiką dirbusi visuomeninio maitinimo įstaigoje, neslepia, kad tik atsidarius restoranui ir jai teko pasidarbuoti virtuvėje, bet dabar virtuvės šefo vietą užleidusi sūnui, o pati gaminanti tik savo malonumui.

Restorane gaminamų „Cezario“ salotų paragauti lankytojai atvažiuoja net iš kitų miestų, o aguoninis vyninės pyragas tiesiog tirpsta burnoje – pasakytų ne vienas.

„Senojoje vyninėje“, kaip ir dera tokio pavadinimo restoranui, platus vynų pasirinkimas: daugiau nei 100 rūšių. Patyrę barmenai prie išsirinkto patiekalo jums rekomenduos tinkamiausią vyną. Neseniai restorane vykusioje vynų degustacijoje buvo pristatytos šešios naujos garsaus Prancūzijos vyndario M. Larocho vynų rūšys: paragavus vienus baltus vynus, jaučiamas stipresnis, kituose – silpnesnis medžio skonis bei kvapas, o raudoni vynai kiek sodresni, sunkesni, kai kurie kvepia šokoladu ar džiovintomis slyvomis.

Savininkė džiaugiasi, kad vyninėje lankosi inteligentiški ir jau nuolatiniais tapę lankytojai.

Mėgaukitės harmonija ir romantika „Senojoje vyninėje“!

Daugiau apie restoraną>>

Živilė Kleivaitė
Meniu.lt informacija