This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restorane „Navalis“ – patiekalai iš strutienos (Klaipėda)

2004-10-05
Publish your own article

Šiuo metu itin daug dėmesio skiriama ruošiant sveiką maistą ir kokybiškus patiekalus. Restoranas „Navalis“ visuomet stengiasi pasiūlyti savo svečiams tik tai, kas iš tiesų yra geriausia. Norėdamas nudžiuginti savo lankytojus „Navalis“, vienintelis restoranas Klaipėdos regione, pristato atskirą strutienos patiekalų valgiaraštį.

Lietuvoje patiekalai iš strutienos – vis dar naujiena. Ir galbūt ne kiekvienas žino, jog vartoti stručio mėsą maistui yra labai sveika. Ji neriebi, lengvai virškinama, turi labai daug geležies bei baltymų ir labai mažai cholesterolio, todėl strutienos patiekalai labai tinka žmonėms sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis. Stručio mėsa yra rausvos spalvos, švelnaus skonio, neturi specifinio kvapo, o tinkamai pagaminta būna minkšta ir sultinga. Strutiena – itin aukštos kokybės mėsa, todėl restoranas „Navalis“ su džiaugsmu ją pristato savo svečiams.

Pagalvojus apie strutį, kyla minčių apie tolimąją Australiją ar kaitriąją Afriką, tačiau strutį galima pamatyti jau ir Lietuvoje ir nebūtinai zoologijos sode. Restoranui „Navalis“ strutieną tiekia viena iš keliasdešimt Lietuvoje esančių stručių fermų. Čia stručiai auginami pagal visus Europos Sąjungos standartus, todėl mėsa yra itin kokybiška ir šviežia.

Restorano virtuvės meistras Vytautas Samavičius maloniai kviečia apsilankyti restorane „Navalis“ paskutinę rugsėjo savaitę ir paragauti stručio kaklų sriubos su daržovėmis ir „Šeri“ vynu, pagardintos čiobreliais, o taip pat – strutienos karpačio su saulėje džiovintais pomidorais ir baltųjų triufelių aliejumi. Restorane „Navalis“ Jūsų laukia ant grotelių keptos strutienos kepsnys, apskrudintas brendyje, patiektas su keptomis daržovėmis.

Oksana Sūdžiūtė