This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Restoranas „Pas Rudolfą II“ kviečia čekiškų patiekalų bei gero alaus mėgėjus (Vilnius)

2007-05-04
Publish your own article

Vilniaus centre, Gedimino prospekte, įsikūrusį čekų virtuvės restoraną „Pas Rudolfą II“ jau pamėgo ne tik gero alaus, bet ir itin gardaus ir sotaus maisto mėgėjai.

Restoranas pavadintas garsaus čekų karaliaus Rudolfo II vardu, kuris padarė nemažai įtakos ne tik šalies politikai, bet ir virtuvei. Restorano personalas vilki to meto karaliaus dvariškių rūbus, o didinga, prabangi, senove dvelkianti aplinka atspindi laikmečio, kai Čekijoje karaliavo Rudolfas II, dvasią. Restorano sienas puošia karaliaus portretai, tų amžių riterių šarvai, skydai, ginklai, šalmų kolekcija, salėse puikuojasi originalūs baldai. Tik čia galite pasijusti kaip XVII amžiaus čekų dvare!

„Pas Rudolfą II“ virtuvė tikrai nevargina prie lietuviškų patiekalų įpratusių skrandžių, mat čekų virtuvė panaši į lietuvių, čia naudojama daug prieskonių ir žalumynų. Restorano valgiaraštis itin platus – jame rasite ne tik įvairių čekiškų patiekalų, bet ir 12 rūšių čekiško, vokiško bei belgiško alaus, nemažą čekiškų trauktinių pasirinkimą, 7 skirtingų absentų bei kitų tauriųjų gėrimų, eksportuojamų iš Čekijos ar įsigyjamų Lietuvoje. Net mineralinis vanduo „Mattoni“, siūlomas restorano lankytojams, atvežamas tiesiai iš Čekijos.

Daugelis patiekalų ingredientų taip pat atvežami iš Čekijos, o virtuvės šefas – čekų tautybės, todėl restorane galėsite paragauti tikrų čekiškų gardumynų – įvairių pjausnių, žuvies patiekalų, patiekiamų kartu su išskirtiniais čekiškais kniedlikais. Specialų virtuvės patiekalą – „Karališką guliašą“, patiekiamą duonoje, jau pamėgo daugelis restorano lankytojų.

Ne mažiau populiarūs restorane yra ir skrudinti sūriai, ruošiami pagal pilzeniečių bei prahiečių receptus, ypatingai ruošiama antis bei kiaulienos kepsniai, tokie kaip „Muškietininkų“ ir „Tikri vyrai“. Restorano lankytojai mielai renkasi tirštas sriubas, ypač mėgiamos trintos sriubos. Moterys, itin mėgstančios pasilepinti originaliais desertais, dažniausiai renkasi „Saldžią staigmeną“ ar dieviško skonio štrudelį.

Restorane veikia trys salės, o rūsyje įrengtas alaus klubas (anksčiau buvęs absento klubas), į kurį kviečiami visi tikro čekiško alaus mėgėjai. Čia galite įsikurti vienoje iš keturių salių, kurių kiekvienoje yra televizorius, todėl visada galėsite stebėti svarbiausias sporto varžybas, o vakarais pasiklausyti muzikos ar net smagiai pašokti.

Tik restorane „Pas Rudolfą II“ galite pajusti tikros čekų virtuvės skonį ir kvapą bei pasimėgauti išskirtiniu alumi, atvežamu tiesiai iš Čekijos!

Daugiau apie restoraną>>

Jolita Katkutė
Meniu.lt informacija