- Nr. 1 - išleidžiamas gegužės mėn. parodai „Vyno dienos 2014“.
- Nr. 2 - išleidžiamas spalio mėn. parodoms BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2014 bei „BaF 2014“.
Numerio temos:
- Nr. 1, gegužės mėn. leidinys „Restoranų verslas“ jau tapo viešojo maitinimo sektoriaus pradedančiųjų vadovėliu, o senbuviams - pagrindinis aktualios bei naudingos informacijos reikalingos kasdieniniame darbe, šaltinis. Šio numerio ašis – NETRADICINIAI SPRENDIMAI, HoReCa sferoje. Ar tai būtų netradicinis virtuvės darbo organizavimas, unikalūs produktai virtuvei ir barui ar vis dar neįprastos gamybos technologijos ar technika – viską apžvelgsime pavasariniame „Restoranų versle“.
- Nr. 2, spalio mėn. leidinys „Restoranų verslas“ Lietuvoje vis labiau įsibėgėja „Atsakingų restoranų“ iniciatyva. Atsakingo požiūrio į žaliavas bei darbo procesą reikalauja lankytojai, taisykles diktuojantys didieji tinklai „užduoda toną“ prisiimdami ir viešai deklaruodami atsakingo restorano verslo principus ir realius pokyčius. Šio numerio pagrindinis tikslas – atskleisti, kaip sėkmingai gali vykti (ir vyksta) ATSAKINGAS RESTORANŲ VERSLAS. Prieš du metus šnekėjome apie tai, kaip apie neišvengiamą ateitį, kuri jau atėjo.
Pagrindinės leidinio temos:
- Išskirtiniai produktai ir netikėti jų deriniai ar/ir panaudojimo galimybės.
- Kokybiško maisto ir gėrimų gamybos technologijos ir technika.
- Sezoninės/vietinės/sveikos ir įdomios/netradicinės žaliavos.
- Kas svarbu klientui renkantis viešbutį.
- Restorano ir viešbučio darbo organizavimo sprendimai.
- Geriausieji Lietuvoje – virėjai, restoranai, viešbučiai, produktai.
- Rinkos naujienos, įdomios-išskirtinės restoranų, produktų, paslaugų koncepcijos.
- Kaip padidinti pardavimus restorane ar kavinėje.
- Pasaulio virtuvės.
- Ekspertų konsultacijos ir komentarai.
- Įdomiausios ir naujausios užsienio koncepcijos.
Kiekvienas „Restoranų verslas“ kuriamas su skaitytojų pagalba. T.y. restoranų verslo atstovai bei maisto kultūros žinovai ir mėgėjai prieš kiekvieną leidinį pasiūlo aktualiausias jiems temas. Gamintojai pristato savo naujienas. Analizuojama ir pristatoma šiai dienai aktualiausia problematika restoranų versle ir maisto kultūroje. Net jei temos ne visada patogios.
Kiekvieną „Restoranų verslą“ perskaito mažiausiai 20'000 skaitytojų visoje Lietuvoje (spausdintas tiražas 7‘000, bet galima teigti, kad vieną žurnalą restoranuose ir kavinėse skaito nuo 1 iki 10 skaitytojų, dar virš 15‘000 per pusę metų parsisiunčia „Restoranų verslo“ elektroninę versiją PDF formatu. Leidiniai asmeniškai pristatomi restoranų/kavinių/viešbučių vadovams bei komandai, taip pat jų lankytojams. Leidiniai platinami svarbiausiuose Lietuvos specializuotuose renginiuose/parodose, virėjų, restoranų, viešbučių asociacijų renginiuose. Leidinys platinamas nemokamai – visas tiražas pasiekia skaitytoją.
Redakcija: redakcija@meniu.lt
Visų išleistų numerių PDF internete: www.restoranuverslas.lt