This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Rekordinio dydžio triufelis „palaidotas“ gimtojoje žemėje (Svetur)

2004-12-22
Publish your own article

Pats brangiausias pasaulyje triufelis sugrįžo šeštadienį į Italiją, kur buvo iškilmingai „palaidotas“.

Vienas Londono restoranas per praėjusį mėnesį vykusį aukcioną nusipirko karpotą baltą grybų šeimos atstovą, kažkada senovės romėnų vertintą kaip galingą afrodiziaką, o šiandien tapusį vienu brangiausiu ir gurmanų ypač vertinamu patiekalu pasaulyje.

Nepaisant to, jog už delikatesinį grybą restoranas paklojo 52 tūkst. svarų, triufelis buvo paliktas saugojimo kameroje kiek per ilgai ir todėl sugedo.

Kai gurmaniškųjų reikalų specialistai Florencijoje sužinojo apie tai, jie paprašė sugrąžinti jiems 852 gramus sveriantį grybą, kurį panoro „palaidoti“, tikėdamiesi iš jo vėliau išauginti dar didesnį, sakoma ANSA naujienų agentūros pranešime.

Triufelių entuziastai surado šiam gigantui istorinę „laidojimo“ vietą.

Po iškilmingos atsisveikinimo ceremonijos ir gedulingos poemos grybas buvo pakastas po medžiu, kurį, kaip tikima, dar XV amžiuje pasodino didysis Italijos keliautojas ir tyrinėtojas Amerigas Vespučis (Amerigo Vespucci).

Mainais už patirtus nuostolius snobiškasis „Zafferano“ restoranas Londone gaus rinkinuką mažesnių triufelių, kurių bendras svoris bus toks pat, kaip „velionio grybo“.

Reuters-ELTA informacija