This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Priimtos naujos mėsos tvarkymo taisyklės (VMVT)

2005-02-11
Publish your own article

Naujos mėsos tvarkymo taisyklės, įsigaliosiančios 2005 m. balandžio 1 dieną, turėtų išspręsti pagrindinius mėsos tvarkymo subjektų nesutarimus. Jose nustatyta, kas turėtų šalinti stuburą ir kitas šalutines dalis iš gyvulių skerdenų.

Šviežios mėsos, smulkintos mėsos ir mėsos ruošinių tvarkymo mėsinėse taisyklių aptarimas įvyko antradienį Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT).

Pasitarime dalyvavo mėsinių atstovai iš UAB „Palink“, UAB „Rimi Lietuva“, UAB „Norfos mažmena“, UAB „VP Market“ (šioms bendrovėms priklauso 70% visų Lietuvoje registruotų mėsinių) bei jų veiklą kontroliuojantys VMVT specialistai.

Pastaruoju metu mėsos tvarkymo procese iškilo problema – prekybininkai iš skerdyklų reikalauja šalinti skerdenų stuburus, tačiau tik devynios skerdyklos iš 59 turi galimybę šalinti stuburą ir kitus šalutinius organus. Pagal naujas taisykles, prekybos centrų mėsinės turi įgyvendinti šalutinių gyvūninių produktų tvarkymo reikalavimus (t.y. užtikrinti, kad žmonių maistui netinkama mėsa būtų pašalinta ir saugiai išgabenta į utilizacijos įmonę) arba pirkti išpjaustytą mėsą iš šiai veiklai patvirtintų įmonių (šiuo metu yra 44-ios).

Naujos taisyklės nustato vienodas sąlygas šviežios mėsos tvarkymui visuose subjektuose pagal Europos Sąjungos reglamentų reikalavimus ir pašalina kylančius nesusipratimus.

Valstybinės maisto ir veterinarinės tarnybos informacija
2005 02 09