This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Prancūzai – nepriekaištingo skonio specialistai (svetur)

2006-06-04
Publish your own article

Turbūt nėra pasaulyje kitos tokios šalies, kurios kulinarijoje taip stipriai atsispindėtų kultūra. Prancūzijoje gebėjimas vertinti maistą toks svarbus, jog net mažiausiai patyręs žmogus apie jį kalba su pavydėtina aistra. Dėl didelio dėmesio maistui, prancūzai susiformavo išskirtinį skonį, kuris tapo prancūzų virtuvės ir išskirtinių šalies kulinarijos bruožų pagrindu.

Netgi turistai, vykstantys į Prancūziją, žino, kad parduotuvės ir įvairios kitos darbovietės vidurdienį užsidaro dviems valandoms: pietų metas – tai ne tik valgymas. Šis laikas skirtas poilsiui ir bendravimui, todėl net paprasčiausi pietūs susideda mažiausiai iš trijų, dažniausiai – keturių patiekalų: pirmasis patiekalas, pagrindinis patiekalas, sūris ir desertas. Tokia produktų įvairovė lemia įvairiapusę ir subalansuotą mitybą.

Prancūzai vertina įvairią mėsą, brandintą ir stipraus skonio sūrius. Vynas prie valgio Prancūzijoje tiesiog būtinas. Jis toks pat svarbus kaip ir maistas, todėl tie, kurie dirba fizinį darbą, turi teisę vyno išgerti net keletą litrų per dieną. Aromatų ir skonių derinimo menas šioje šalyje yra pasiekęs nepriekaištingą tobulybę, todėl nėra Prancūzijoje vyndario ar vyno pardavėjo, kuris parduodamas butelį vyno neparekomenduotų, koks maistas prie jo tinkamiausias.

Laikais, kuomet vis banalesni produktai daro įtaką maitinimosi įpročiams, tenka tik tikėtis, kad išskirtiniai kulinariniai bruožai bus išsaugoti ir neleis išnykti individualiam skirtingų šalių kulinarijos charakteriui.

Parengta pagal „Culinaria European Specialties“
Meniu.lt informacija
Interneto archyvo nuotrauka