This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Pirmieji Vištienos gaminimo mokyklos mokymai kartu su Ruslanu Bolgovu Klaipėdos regione

2013-05-28
Publish your own article

Kaip pasakoja „KG Group“ rinkodaros direktorius Artūras Skairys, Lietuvoje vištienos vartojimo kultūra sena, todėl paukštynai Lietuvos ir kitoms Baltijos šalims pristato inovatyvius vištienos produktus.

„Populiarėjant vištienai ir augant jos suvartojimui, investavome į naujų inovatyvių produktų kūrimą ir gamybą, – pasakoja A. Skairys. – Dažniausiai buvome įpratę gaminti visą viščiuką ar jo dalis: sparnelius, šlauneles, blauzdeles, ketvirčius. Tačiau pasaulyje naudojamos vištienos apdorojimo technologijos leidžia vištieną apdoroti iki pačių smulkiausių, lygiomis dalimis suskirstytų, į porcijas padalytų produktų, kuriuos lengviau pasigaminti ir profesionaliam virtuvės šefui, ir paprastam vartotojui“, – teigia A. Skairys.

Siekdami tiek virtuvių šefus, tiek vartotojus supažindinti su naujausiomis vištienos gaminimo tendencijomis, „KG Group“ paukštynai įkūrė pirmąją Lietuvoje Vištienos gaminimo mokyklą. „Siekiame ne tik pristatyti naujus inovatyvius vištienos produktus, bet ir parodyti, kaip juos pasigaminti, kokie produktai geriausiai dera prie vištienos, nes patiekalų ir receptų spektras gaminant vištieną tikrai labai platus“, – pasakoja A. Skairys.

Virtuvės šefas, „Auksinio peilio“ nugalėtojas Ruslanas Bolgovas specialiai šiai Vištienos gaminimo mokyklai sukūrė vištienos valgiaraštį, kuriuo pasidalys su mokymų dalyviais.

„Kiekvieno virtuvės šefo rūpestis – pagaminti kuo daugiau patiekalų per kuo trumpesnį laiką, ypač kai virtuvė sulaukia didelių užsakymų, – pasakoja virtuvės šefas R. Bolgovas. – Naujomis technologijomis apdoroti vištienos produktai – tikra pagalba kiekvienam virtuvės šefui: nebereikia gaišti laiko išpjaustymo, svėrimo ir skirstymo į porcijas darbams, todėl patiekalą galima paruošti greičiau, daugiau laiko skirti serviravimui ir apipavidalinimui“, – pasakoja virtuvės šefas.

R. Bolgovas atskleidžia, kad per mokymus bus pristatytas specialus vištienos valgiaraštis, pritaikytas pajūrio regiono maitinimo įstaigoms. Virtuvės šefas ketina pasidalyti visomis subtilybėmis ir idėjomis, kokius inovatyvius patiekalus galima pagaminti iš vištienos, su kuo derinti ir kaip patraukliau patiekti patiekalus. Į mokymus atvykę virtuvių šefai galės susipažinti su naujausiomis maisto gaminimo tendencijomis ir gauti atsakymus į jiems rūpimus klausimus.

Vakarų Lietuvos verslo pasiekimų parodoje Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai savo stende pristatys naujausius šviežios mėsos ir mėsos pusgaminių bei gaminių produktus. Tai viščiuko broilerio sparnelių dalys: peteliai, vidurinės dalys ir sparnelių petelių „tulpės“, blauzdelės be sąnario, mažosios filė be sausgyslės, ploninta šlaunų ir filė mėsa, lygiai pjaustyta filė mėsa bei nauji šio sezono marinatai, taip pat vištienos gaminiai. Visas tris dienas parodoje vyks degustacijos, parodos lankytojai galės stebėti, kaip greitai ir patogiai pasigaminti jau paruoštus vištienos pusgaminius bei gaminius, taip pat galės paragauti šio sezono naujienų.

Parodoje naujausius gaminius ir paslaugas pristatys daugiau kaip 130 bendrovių. Susipažinsite su uosto ir logistikos įmonėmis, Klaipėdos LEZ bendrovėmis, aplankysite turizmo agentūrų stendus. Vyks degustacijos, gamintojų kainomis įsigysite maisto, aprangos, tekstilės, medienos, namų apyvokos ir kitų gaminių. Vyks Klaipėdos menininkų koncertai, lietuviškų gaminių mugė.

AB „Kauno Grūdai“ kartu su AB Vilniaus paukštynas ir AB Kaišiadorių paukštynas sudaro vieną moderniausių ir ekonomiškai stipriausių gamybinių susivienijimų Lietuvoje – įmonių grupę „KG Group“.

Vištienos gaminimo mokyklos mokymai vyks šių metų gegužės 30 d. 15.00 val.
Tarptautinėje Vakarų Lietuvos Verslo pasiekimų parodoje, „Švyturio arenoje“, Dubysos g. 10, Klaipėda. Vištienos gaminimo mokymai vyks „Švyturio arenos“ konferencijų salėje Nr. 1.
Į mokymus registruokitės tel. +370 615 23711