This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Pirmieji restoranai jau pažymėti „puodelių“ reitingu

2013-12-31
Publish your own article

„Maitinimo įstaigų šeimininkai į šį vertinimą žvelgia palankiai: šiuo metu pagal veiklos aprašą yra patikrinta daugiau nei 160 įmonių, iš jų net 86 įvertintos, likusios įvertinimo dar laukia. Žinoma, būna atvejų, kada nelabai norima, jog įmonė būtų reitinguojama, tačiau esame vykdę nemažai mokymų, kuriuose buvo kalbama apie šios sistemos naudą ir poreikį, todėl net ir skeptiškai nusiteikę ar tokios naujovės įsibaiminę maitinimo įstaigų šeimininkai savo nuomonę pakeitė“, - sako VMVT maisto produktų vyr. specialistė inspektorė Asta Maminskienė.

Pirmajame etape nuspręsta patikrinti apie 3 tūkst. kavinių ir užkandinių bei apie 700 restoranų. Iš anksto neįspėję inspektoriai tikrina ir vertina bendrą kavinės higienos būklę, savikontrolės sistemos įgyvendinimą, maisto gaminimo technologijas, įrangą, produktus, produktų pirkimo atsekamumo užtikrinimą, pagrįstų skundų skaičių, veiklos sustabdymo atvejų skaičių ir net personalo kaitą. Vertinimo kriterijų daug, tačiau svarbiausias jų – higienos būklė. Tad, kuo daugiau puodelių ant maitinimo įstaigos durų, tuo ji geresnė.

Vieni iš geriausiai, 5 puodeliais, įvertintų – UAB „Amber Food“ priklausantys restoranai Vilniuje: „Charlie pizza“ Kalvarijų g., „La Crepe“ Ozo g. ir Šeimyniškių g. esantis „Carskoje selo“. 4 puodelius gavo „Katpėdėlė“, įsikūrusi  Gardino g. Šiauliuose. Kiti įmonės restoranai dar nebuvo tikrinti.

„Esame už skaidrų restoranų verslą, už tai, kad klientas turėtų aiškią, lengvai prieinamą informaciją apie maisto kokybę, todėl tapome Lietuvos atsakingų restoranų ir tiekėjų tinklo (LARTA) nariais. Taisyklės ir reikalavimai restoranų verslui kinta, tobulėja, tad įmonė privalo arba prisitaikyti ir patenkinti kliento poreikius, arba užsidaryti,  – sako UAB „Amber Food“ rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė. – Vis dėlto, pats geriausias įvertinimas restoranui – ne valstybinių institucijų suteikiami puodeliai ar žvaigždutės, bet grįžtantys patenkinti klientai. VMTV įvertinimai svarbesni restoranų lankytojams, nes taip jiems suteikiama garantija dėl maitinimo įstaigos higienos ir maisto kokybės“.

Pasak VMVT specialistės A. Maminskienės, iš 86 viešojo maitinimo paslaugas teikiančių įmonių, kurių vertinimas paskelbtas viešai, penkis balus gavo 30 įmonių, keturiais balais įvertinta 23, trimis balais įvertintos 27 įmonės, dviem balais įvertintos 6 įmonės. Įdomu tai, kad nebuvo nei vieno atvejo, kuomet įmonė būtų įvertinta vos vienu balu. Įvertinimas puodeliais galios pusę metų.

Daugiau informacijos apie VMVT vertinimą: http://vmvt.lt/lt/vertinimas

Vertinimai