Pirmąkart Lietuvoje čia vyko barbekiu šeimos turnyras HBH taurei laimėti – tiksliau, pirmasis jo etapas, į kurį susirinko tiek grilio kepimo profesionalai, tiek ir šio maisto ruošimo būdo mėgėjai. Deja, organizatoriams sunkiai sekėsi pritraukti būtent šeimas, turėjusias tapti pagrindiniais turnyro dalyviais – galbūt, todėl, kad mūsų žmonės nėra pratę prie tokios laiko praleidimo formos ar vengia demonstruoti savo kulinarinius gabumus. Šiaip ar taip, varžytuvių sąlygos visiems dalyviams buvo vienodos: per trumpą laiką reikėjo paruošti 4 patiekalus - žuvį su citrusiniais vaisiais, vištieną, ėriuko šonkaulius ir desertą. Vertinimo komisijai teko „akluoju būdu“ vertinti patiekalų skonį, o taip pat estetinę „demonstracinių“ patiekalų porcijų išvaizdą. Turnyro dalyviai parodė nemenką išradingumą, drąsiai griaudami nusistovėjusius skonių darnos ir patiekalų pateikimo būdų stereotipus. Patiekalų skonį paįvairino ne tik prieskoninės žolelės ir ketčupai, bet ir pikantiški padažai, kurių sudėtį dalyviai laikė paslaptyje. Turnyro baigtis buvo netikėta, bet simboliška – aplenkusi 5 konkurentus, jį laimėjo šeimos komanda „Auto Play“ iš Vilniaus. Pirmų trijų vietų laimėtojai pateko į turnyro finalą, kurį ketinama surengti rugsėjo 1 dieną, o trims likusiems dalyviams atiteko vertingi prizai. Iki vasaros pabaigos organizatoriai ketina HBH restorano prieigose surengti dar 2 atrankos turus, kuriuose kviečia aktyviai dalyvauti kulinariją su dūmo skoniu mėgstančias šeimas.
Balsavimo lentelė>>