This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Picerijoje „Olialia!“ - ypatingos privilegijos išalkusioms blondinėms (Vilnius)

2006-09-17
Publish your own article

Gražuolėmis padavėjomis, pikantiškų formų picomis ir puikia itališka virtuve garsėjanti sostinės picerija „Olialia!“ rudens sezoną pradeda nuo staigmenų dailiosios lyties atstovėms ir jų gerbėjams. Ypatingomis viešniomis prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ veikiančioje picerijoje nuo rugsėjo 15 iki spalio 1 dienos pasijus blondinės. Šį penktadienį startuoja ir naujasis „Olialia!“ meniu.

Lepins ir švies
Kokios spalvos plaukai dabina galvą bus ypač svarbu „Olialia!“ picas dievinančioms viešnioms. Kiekviena šio patiekalo užsisakiusi blondinė bus pavaišinta ypatingo skonio „Soprano“ ledais.
„Šiuo skanėstu pamaloninsim bet kurio dydžio picą su bet kuriais priedais užsisakiusias blondines. Tačiau nuskriaustos neturėtų jaustis ir kitos viešnios. Juk privilegijų nemokamai paskanauti ledų bus galima pelnyti ir pasipuošus blondinės peruku“, - gudrybių, kaip tapti akcijos dalyve pasufleravo picerijos administratorė Irena Kozlovskaja.

Šviesiaplaukės čia turėtų aplankyti ir dėl kitų priežasčių. Nuo šio rudens „Olialia!“ pradeda kaupti blondinėms skirtos literatūros biblioteką. Joje bus lengvo turinio romanų, nesudėtingos poezijos kūrinių, kaip įsirengti namus, puoselėti kūno grožį, aprangos stilių, perprasti prabangių laisvalaikio rūšių subtilybes patariančių knygų. O stiprioji lytis bibliotekoje galės pasidairyti literatūros apie elgesio su blondinėmis niuansus. Tokiais leidiniais piceriją aprūpins gretimai esantis „Baltų lankų“ knygynas.

Per pusantrų metų veiklos „Olialia!“ nepabodo įrodinėti, kad moteriškas žavesys ir skanus maistas yra vienas kitą papildantis ir puikiai nuteikiantis derinys. Tokią mintį šį sezoną picerija skiepys ir naujais interjero akcentais. „Olialia!“ sienas ką tik papuošė intriguojančios nuotraukos su žaviųjų „Vakaro žinių“ mergaičių fotosesijų užkulisių vaizdais.

Į juos nuo šiol galima dairytis patogiai įsitaisius plačiuose minkštasuoliuose. Tokiais baldais buvo pakeista dalis picerijos medinių krėslų, - jos steigėjai pastebėjo, kad tautiečiams „lounge“ stiliaus baldai daug mielesni už stilingas kietas kėdes.

Akis picerijoje, kaip ir anksčiau, galima paganyti ir į gyvas gražuoles. Prie simpatiško personalo ką tik prisidėjusi administratorė ir vadybininkė Irena ne tik pasitiks „Olialia!“ svečius, bet ir
rūpinsis, kad jie čia puikiai leistų laiką. Žavinga tamsiaplaukės Irenos šypsena užklups ir
vartant naująjį „Olialia!“ meniu. Jame paskanauti picerijos gardumynų gundo ir kita žinoma gražuolė - baltaplaukė „Vakaro žinių“ mergaitė Nerija.

Reveransas lietuviškiems receptoriams
Panagrinėti valgiaraštį verta ne tik dėl gražuolių. Nuo 8 ryto dirbti pradėjusi picerija ankstyviausius svečius pasitiks siūlydama pačių keptos itališkos duonos skrebučių su šešiais skirtingų priedų deriniais (5,90-7,90 Lt). Šis patiekalas bus tinkama alternatyva picoms bei palyda alaus bokalui.

Norintieji sveikai pusryčiauti galės rinktis keturių grūdų dribsnių košių su įvairiais pagardais (4,90-5,90 Lt) bei atsigaivinti naujaisiais melionų, arbūzų, kyvių, kriaušių kokteiliais
(6,90 Lt).

Ir pusryčiams, ir pietums tiks "Olialia!“ salotos su šviežiomis ir keptomis daržovėmis, mocarela, kepta šonine, vištiena, lašišiena ar jūrų gėrybėmis (6,90-12,90 Lt).

Su „Olialia!“ picomis itin sėkmingai konkuruoja lietiniai (4,50-6,90 Lt). Picerijos virtuvės meistrų fantaziją atspindi ne tik 13 variantų lietinių įdarams. Beveik su kiekvienais blyneliais patiekiama ir konkrečiai produktų kombinacijai tinkančio padažo, be to, siūlomas ir atskiras užpilų asortimentas (1-2 Lt).

Šio sezono naujiena „Olialia!“ valgiaraštyje - krosnyje užkeptos bulvės. Jos bus ruošimos su grybais, kumpiu ir sūriu, naminėmis dešrelėmis ir paprikomis, mėsos padažu „Bolognese“, kepta šonine ir gardinamos baltuoju bešamelio padažu (9,90 Lt). Tokie patiekalai šiek tiek kertasi su itališkos picerijos virtuvės gairėmis, tačiau, pasak I.Kozlovskajos, jie būtini, norint įtikti bulvių patiekalų visose maitinimo įstaigose besidairantiems tautiečiams.

Lietuviškų akcentų bus galima pastebėti ir skanaujant naujųjų „Olialia!“ picų (8,90-9,90 Lt). Grietinėlė, majonezo padažas, krienų kremas, skirtingų sūrių ir kelių rūšių mėsos deriniai ant picų pagrindo - dar vienas reveransas sočiau pavalgyti mėgstantiems lietuviams.

„Olialia!“ tebėra ištikima principui picas vadinti merginų vardais. Su aštuoniomis šio rudens „naujokėmis“ šioje picų komandoje - jau 50 „merginų“.

„Laisvalaikis“ rekomenduoja
ITALIŠKI SKREBUČIAI SU ANČIUVIAIS

1 Porcija/10 min.
Itališkos (picos tešlos) duonos (galima naudoti itališką duoną
„Ciabatta“ arba prancūzišką batoną) 150 g
Česnakų 3 g
Pomidorų padažo/pastos 60 g
Mocarelos sūrio 40 g
Alyvuogių aliejaus 10 g
Druskos 1 g
Pipirų 1 g
Raudonėlių 1 g
Ančiuvių 20 g
Pomidorų 90 g
Petražolių 10 g

3 riekeles šviežiai iškeptos duonos įtrinti česnaku, užtepti pomidorų padažo, užberti stambiai tarkuoto sūrio, uždėti riekelėmis supjaustyto pomidoro ir pašauti į įkaitintą orkaitę.
Kepame tol, kol duona paskrus, o sūris išsilydys. Sudėti į lėkštę, pašlakstyti aliejumi, pagardinti prieskoniais, ant duonelės dėti ančiuvių ir papuošti petražolių lapeliais.

Ramunė Žukauskienė
Sauliaus Venckaus nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija