This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Paskaitos apie vyną „Vyno klube“ (Vilnius)

2005-09-07
Publish your own article

Visą vasarą sėkmingai rengęs įvairių vynų degustacijas, šį rudenį „Vyno klubas“ ir vyno mylėtojai su nauju ryžtu „kimba į mokslus“. „Vyno klubas“ yra „L'Ecole du Vin de Bordeaux“ (valstybinės vynų mokyklos Bordo regione (Prancūzija)) atstovas Lietuvoje. Šios paskaitos paruoštos remiantis mokyklos mokymo sistema. Vyno mėgėjui jos padės lengviau išsirinkti vyną parduotuvių lentynose, drąsiau apie jį prašnekti ir išsakyti nuomonę, patarti, o profesionalams, dirbantiems HoReCa versle, šios paskaitos gali būti puikus pirmasis žingsnis siekiant žinių apie vyno pateikimą, pasiūlymą klientui, derinimą su maistu.

Išklausiusiems visas paskaitas įteikiamas „Vyno klubo“ diplomas.

Pirmoji paskaita „Vynuogių veislės, vynininkystės šalys ir regionai, vynų klasifikacija“
Paskaitos data: 2005 m. rugsėjo 29 d., 12:00 val.
3,5 val. trukmės paskaita. Ją sudaro teorinė dalis ir 5 vynų degustacija. Šios paskaitos tikslas – suteikti fundamentalias žinias apie vyną, jį gaminančias ir eksportuojančias šalis bei ten galiojančius vyno klasifikacijos įstatymus. Tai yra būtinos žinios visiems esamiems ir būsimiems vyno mylėtojams, norintiems išmanyti vis gausėjančią vynų pasiūlą, leidžiančios sąmoningiau juo mėgautis, lyginti tos pačios vynuogių veislės vynus, pagamintus skirtinguose regionuose ir t.t.

Antroji paskaita „Degustacijos ABC“
Paskaitos data: 2005 m. lapkričio 16 d., 12:00 val.
Tai 3,5 val. trukmės paskaita, kurios dalyviui suteikiamos minimalios žinios, reikalingos savarankiškai degustuojant vynus. Ją sudaro teorinė dalis ir 5 vynų degustacija. Paskaitos dalyviui suteikiamos minimalios žinios, reikalingos savarankiškai degustuojant vynus. Ne taip paprasta pasakyti: „Šis vynas galėtų būti tvirtesnis, pilnesnio kūno, vaisiškesnio aromato…“. Sužinokite, kaip degustuoti vyną ir į ką atkreipti dėmesį, koks turėtų būti vyno balansas, vyno kūnas, kaip apibūdinamas vyno lengvumas, skonis, poskonis, kaip atpažinti vyno ydas ir daugelį kitų degustavimo paslapčių.

Trečioji paskaita „Vyno istorija, rūšys, pirkimas, laikymas, pateikimas ir vartojimas“
Paskaitos data: 2006 m. sausio 25 d., 11:00 val.
Tai 3,5 val. trukmės paskaita, skirta, norintiems išsirinkti tinkamą vyną, tinkamai jį pateikti vartotojui. Paskaitoje aptariama kaip atskirti ir nusipirkti vynus jų neragavus (buteliai, jų formos, etiketės, terminologija), kokiomis sąlygomis jį reikia laikyti, kaip rinktis vyną laikymui, ką reikia žinoti vyną atidarant, patiekiant bei vartojant (taurės ir kiti indai, atidarytuvai ir kiti prietaisai), kaip derinti vyną su maistu pagal vyno ypatybes ir amžių. Paskaitą sudaro teorinė dalis ir 5 vynų degustacija.

Kiekvienos paskaitos kaina 150,00 Lt (vienam asmeniui).
Paskaitų data ir laikas gali būti keičiamas pagal grupės dalyvių pageidavimus.
Daugiau apie paskaitas ir degustacijas sužinosite svetainėje www.vynoklubas.lt

Meniu.lt ir „Vyno klubo“ informacija