This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Parodoje „Ambiente 2007“ vyks vokiečių barista ir kavos skrudintojų čempionatas

2007-01-29
Publish your own article

Kavos meistrai demonstruoja savo ekspertiškumą 

Kava yra ne tik vokiečių mėgstamas gėrimas, nes iš kavos taip pat atsirado platus gaminių spektras. Aukščiau visko tai yra privilegija ir kaip tai yra su geru vynu ar gundančiu kokteiliu, už jų slypi amatas ir meistriškumas, kuris apima visą procesą nuo gamybos iki vartojimo. Kasmet šio amato meistrai susitinka nacionaliniuose ir tarptautiniuose čempionatuose ir pirmą kartą Frankfurte „Ambiente“, pasaulio didžiausioje vartojimo prekių parodoje, vyks du čempionatai. 

„Ambiente“ po vienu stogu vienija tris muges: Maitinimas, Dovanojimas ir Gyvenimas. Kiekviena iš šių parodų yra tarptautinis lyderis savo srityje ir pristato platų susijusių produktų gamą. Europos kavos specialistų asociacijos (SCAE) pavasariniai čempionatai bendrame geriausių pasaulio smulkios įrangos tiekėjų ir parodos dalyvių, tiekiančių stalo įrankius, virtuvės ir namų apyvokos daiktus, fone realiai atskleidžia parodos lankytojams „Ambiente 2007“ išskirtinumą ir svarbą. 


Septintasis vokiečių barista* čempionatas 

Vokiečių barista veikla yra nepakankamai žinoma. Baristos yra espresso kavos aparatų ekspertai, kurie nuolat ruošia naujus patiekalus, norėdami patenkinti vartotojų poreikius. Susidomėjimas šia profesija nuolat didėja, nes nepaprastai auga skirtingų kavų, greito kavos paruošimo barų ir kavinių poreikis. 

Geriausi šalies baristos kovos vienas su kitu vokiečių barista čempionate, kuriame jie išmėgins savo sugebėjimus espresso ir cappuccino disciplinose bei su savo gėrimu atspindinčių jų parašą. Tarptautinė žiuri objektyviai įvertins gėrimų išvaizdą, skonį ir pristatymą ir jų paruošimo profesionalumą bei specialistų patyrimą ir pačių barista išvaizdą. Vertingi prizai bus įteikti šiems esspresso menininkams ir nugalėtojas bus pakviestas dalyvauti į Pasaulio čempionatą, kuris įvyks 2007 m. liepą Tokijuje, Japonija. 


Antrasis vokiečių kavos skrudintojų čempionatas 

Kalbant apie antrąjį kavos skrudintojų čempionatą, tai nugalėtojas bus nustatytas remiantis jų patirties, žinių ir ekspertizės išbandymais žalios kavos ir jos skrudinimo srityse, bei jutiminių sugebėjimų panaudojimo skrudinti žalios kavos pupeles pagal pateiktus receptus. Šis renginys taip pat skirtas pramonės šakos profesionalų susitikimams. Kiekvieną kavą įvertins šios pramonės šakos nepriklausomų ekspertų žiuri, kurie ragaus ir įvertins akluoju būdu. 

Žiūrovai nuoširdžiai kviečiami žiūrėti per ekspertų petį į jų darbą ir gauti paaiškinimus apie vertinimo kriterijus, kurie ir apsprendžia kaip nustatoma geriausia rankomis skrudintos ir kūrybiškai paruoštos kavos kokybė. 

„Ambiente“ paroda vyks Frankfurto mugių ir parodų centre 2007 m. vasario 9–13 dienomis.

Daugiau informacijos apie parodą:
www.ambiente.messefrankfurt.com

Daugiau informacijops apie čempionatą:
www.baristachampionship.de


* - barista kaip tarptautinis terminas pastaruoju metu prigijo pasaulyje ir naudojamas apibūdinant barmenus, gaminančius espresso kavą ir kavos gėrimus.


„Messe Frankfurt“ informacija
Nuotraukos: Luca Siermann, www.baristachampionship.de (2006)