This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Nidoje išrinkti skaniausi žuvies patiekalai (Neringa)

2007-10-04
Publish your own article

Rugsėjo 28 dieną Nidos turizmo ir informacijos centras „Agila“ surengė žuvies patiekalų degustaciją, kurios metu buvo renkami skaniausi Neringos kavinėse ir restoranuose gaminami žuvies patiekalai bei gražiausiai dekoruotas stalas. Planuojama, kad pirmąkart rengtas renginys taps tradiciniu, o jo metu geriausiais išrinktus patiekalus restoranai įtrauks į valgiaraščius bei siūlys savo lankytojams.

Anot renginio organizatorių, dauguma lietuvių kaip alternatyvą mėsai pasirenka žuvį. O kurgi geriausia paragauti įvairios žuvies patiekalų, jei ne Neringoje? Jei neringiškis išsiruošia į žemyną reikalų tvarkyti ar į svečius, būtinai pasiima žuvies – šviežios ar rūkytos, nes tai labiausiai laukiama dovana. Ir atvykstantys poilsiauti svečiai, nesvarbu lietuviai ar užsieniečiai, restoranuose ir kavinėse mieliausiai užsisako žuvies patiekalų. Vietos virėjai neriasi iš kailio norėdami įtikti klientams. Tad Neringa nuo seno yra populiarus skanios žuvies kraštas.

Nidoje, restorane „Nidos smiltė“, vykusioje degustacijoje-konkurse įmantrius, konkursinius žuvies patiekalus ruošė bei stalo dekoravimą demonstravo keturi Nidos restoranai („Nidus“, „Kapitonas Morganas“, „Nidos smiltė“, „Sorentina“), dvi kavinės iš Nidos („Kuršis“, „Bangomuša“) bei „Kuršmarių vila“ iš Preilos.

Renginys buvo skirtas ne tik Neringos restoranų ir kavinių atstovams, bet ir kurorto svečiams. Apsilankiusieji buvo vaišinami tolimosios Australijos vynu „Jacob's Creek“ bei renginio dalyvių paruoštomis užkandėlėmis. Nuobodžiauti neleido skambanti kamerinė muzika bei kas keletą minučių iš virtuvės nešami žuvies patiekalai.

Patiekalus vertinanti žiuri komisija buvo sudaryta iš įvairių asmenų: iš Vilniaus atvyko naujai atidaromo žuvies restorano „Marino“ vadovai ir virtuvės šefas, žiuri komisijoje taip pat dalyvavo Lietuvos turizmo departamento, Neringos savivaldybės bei portalo Meniu.lt atstovai. Savo žodį galėjo tarti ir publika – kiekvienas žiūrovas galėjo balsuoti už jam labiausiai patikusį patiekalą.

Po įtemptų diskusijų komisija paskelbė konkurso nugalėtojus:

Geriausio karštojo žuvies patiekalo nominaciją pelnė kavinės „Kuršis“ patiekalas – sterkas su migdolų plutele (3-ia nuotrauka).
Antrąją vietą užėmė restorano „Kapitonas Morganas“ patiekalas. Geriausio šaltojo žuvies patiekalo nominaciją pelnė viešbučio „Nidos smiltė“ restoranas (4-a nuotrauka).
Antrąją vietą užėmė restoranas „Sorentina“. Geriausios stalo serviruotės titulą pelnė restoranas „Nidus“ (5-a nuotrauka).
Antrąją vietą užėmė viešbučio „Nidos smiltė“ restoranas. Žiūrovų simpatijų prizą laimėjo kavinė „Kuršis“.

Po nominacijų paskelbimo restoranų ir kavinių atstovai neskubėjo skirstytis. Jiems konsultacijas teikė bei teisingai paruošti žuvies bei jūrų gėrybių patiekalus mokė restorano „Marino“ virtuvės šefas, Italijos kulinarijos akademijos narys Vincenzo Recupero.

Renginio organizatoriai dėkojo rėmėjams (Neringos savivaldybei, australiškam vynui „Jacob's Creek“, UAB „Gemarta“ (prekiaujančiai atšaldytais maisto produktais), „Santa Maria“ prieskonių ir pusfabrikačių tiekėjams) bei informaciniams rėmėjams (žurnalui „Restoranų verslas“, portalui www.meniu.lt, radijui „Neringa FM“).

Meniu.lt informacija ir nuotraukos