This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Naujojoje Zelandijoje laukinio maisto festivalis (šventės)

2010-02-22
Publish your own article

Skerdienos gabaliukai, avies akys, elnių liežuviai, kiaulių žarnokai, jaučių kiaušiniai – šių ir dar daugiau, ne kiekvienam priimtinų patiekalų galima paragauti nuvykus į Naująją Zelandiją laukinio maisto festivalyje „Wildfoods Festival“.

Mažyčiame Hokitiko miestelyje šiemet kovo 13-tąją šventė vyks jau 21-mą kartą. Kasmet ši šventė dešimtis tūkstančių smalsuolių vilioja keistais aromatais ir paslaptingais patiekalais. Ant didžiulių padėklų šiemet bus pristatyti tradiciniai jūros gėrybių patiekalai ir žinoma, kažkas laukinio ir net judančio: vabalai, kirmelės, vikšrai. Tam, kad maistas tiesiogine prasme neišsišliaužiotų, visus „delikatesus“ reikia degustuoti nedelsiant, užsigeriant vietiniu vynu.

Festivalio lankytojai susirenka pasižiūrėti kaip egzotiško maisto mėgėjai ryja vikšrus, įvairius šliužus, ropojančius vabalus, kremta traškančias avies akis bei kitus įprastam skoniui sunkiai suvokiamus patiekalus... Nepaisant kitoniškos sudėties, visos „gėrybės“ patiekiamos tik šviežios. Beje, visi valgiai primygtinai rekomenduojami sveiko gyvenimo būdo ir mitybos propaguotojams, mat teigiama, jog visos festivalio keistenybės itin naudingos sveikatai.

Vakarų pakrantėje įsikūrusi nuostabios gamtos Hokitika kovo mėnesį virsta keistų valgių ragavimo čempionatu. Tradiciškai festivalis pasibaigia linksmais šokiais iki paryčių, organizuojamais po atviru dangumi... Bilietai į festivalį kainuos apie 30 Naujosios Zelandijos dolerių (15 JAV dolerių).

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: Whatsonwhen.com
Nuotraukos: wildfoods.co.nz
Meniu.lt informacija