This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Naujoje „Troboje“ - lietuviška virtuvė (Klaipėda)

2005-07-03
Publish your own article
„Boogie Woogie“ maitinimo tinklas Klaipėdoje atidarė lietuviškų patiekalų karčemą „Troba“. Beveik 300 lankytojų galinčioje priimtitroboje siūloma per 100 pavadinimų tradicinių lietuviškų atiekalų.

Pietinėje miesto dalyje suręsta medinė erdvi „Troba“ išdygo betoniniame daugiabučių namų rajone. Liaudiško stiliaus užeiga, jos savininkų manymu, bus populiari ne tik tarp klaipėdiečių ir miesto svečių. Tikimasi, jog medinė „Troba“ patiks užsieniečiams - čia jie galės paskanauti lietuviškos virtuvės valgių ir susipažinti su lietuvių etnografiniu savitumu. „Trobos“ interjerą puošia antikvariniai daiktai: senoviniai darbo įrankiai, buities rakandai, dviejų aukštų salėse išdėliotos kraičio skrynios, Žemaitijos kaimuose surinkti sendaikčiai. Nedilelė pokylių salė įrengta „senmergės kambarėlyje“, antras užeigos aukštas – „smetoninio“ stiliaus, kaip ir didelė pokylių salė.

„Trobos“ užeiga - penktasis „Boogie Woogie“ maitinimo tinklo objektas Lietuvoje. Keturi maitinimo centrai veikia Klaipėdoje, vienas restoranas – Palangoje.

Puota lietuviškų patiekalų mėgėjams
Ant „Trobos“ stalų - visa Lietuva, visų jos regionų kulinarinis paveldas. Čia galima užkąsti ir lengvesnių, vegetariškų patiekalų, mėgstantieji aštrius pojūčius gali ragauti kiaulienos kepsnį „Seklyčia“ arba meksikietišką jautienos užkandį „Čili“ (7,50 Lt).

„Švyturio Ekstra“ „Troboje“ kainuoja 3,95 Lt. 1,6 l ąsotėlis alaus kainuos 11,60 Lt, o 2,5 l – 17,50 Lt.

Prie gėrimų siūloma netradicinės užkandos – bajoro užkandis prie naminukės ar firminis „Trobos“ užkandis prie degtinės (6,50 Lt). Valgiaraštyje siūloma 11 rūšių patiekalų iš bulvių - ne tik cepelinų su įvairiais įdarais ir padažais, bet ir švilpikų, kelių rūšių plokštainio. Bulvių patiekalų kainos – nuo 4,70 Lt. Išalkusiems tiks „Bulviakasio“ rinkinys 3-4 žmonėms (14,90 Lt) – cepelinas su mėsa, cepelinas su varške, bulvinis ragelis, bulvinis blynas, žemaičių blynas, spirgučių ir pievagrybių padažai. Yra valgiaraštyje ir tradicinių balandėlių (7,50 Lt), lietuviškas karbonadas (11,90 Lt), kiaulienos troškinys moliniame inde (8,50 Lt), firminis suktinis „Troba“,
guliašo (8,90 Lt).

Gabrielė Vasiliauskaitė
Verslo žinios, 2005 07 01
Skaityti kitus „Verslo žinių savaitgalio“ straipsnius>>