This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Miyako“ mokys sušio gamybos paslapčių (Vilnius)

2006-10-21
Publish your own article

Nuo šio savaitgalio japoniško maisto restorane „Miyako“ pradedamos rengti „Sušio studijos“. Mėgstantieji japonišką maistą čia galės pramokti šio patiekalo gamybos subtilybių.

„Sušio studijas“ planuojame rengti kiekvieną savaitgalį. Jos vyks sekmadienio popietėmis“, – „VŽ Savaitgaliui“ sakė Jurgita Gurčinienė, restorano „Miyako“ vadybininkė. Norintieji dalyvauti „Sušio studijose“ į pamokas galės registruotis restorane. Studijos bus rengiamos 8–12 žmonių grupėms.

Teorija ir praktika
Labiausiai pasaulyje paplitusio japoniško patiekalo sušio (į džiovintų jūros dumblių plokštelę įvynioti ryžiai su žuvų ar daržovių įdaru) gamybos „Sušio studijų“ „mokinius“ mokys restorano „Miyako“ darbuotojai. „Kita vertus, tai nebus vien sušio ruošimo pamokėlė, – aiškina p. Gurčinienė. – Restorano darbuotojai studijų lankytojams pasakos ir apie specifinį ryžių paruošimą (mat svarbiausias sušio ingredientas, pagal kurį nustatoma jo kokybė, yra tinkamai išvirti ryžiai), žuvų rūšis, produktų derinimą, patiekalų pateikimą, japonišką stalo serviravimą, Japonijos kulinarijos tradicijas“. Vadybininkės Aistė Švedaitė ir Oksana Chomenko supažindins su teorinėmis žiniomis – produktų paruošimu, temperatūromis, komponentais. Praktinei daliai, sušio gamybai, vadovaus Vava Pak, japonų virtuvės meistras. Jis demonstruos, kaip reikia suši susukti, spausti, pjaustyti, kad patiekalas nesubyrėtų. Pasak p. Gurčinienės, „Sušio studijos“ atsirado dėl nuolatinių restorano lankytojų pageidavimų.

„Ne kartą lankytojai restorano darbuotojų tiesiog paprašydavo parodyti, kaip gaminamas suši, todėl nusprendėme, kad šio patiekalo gamybos procesas turi būti parodytas kuo teisingiau ir profesionaliau, o ne kaip improvizuotas žaidimas“, – kalba p. Gurčinienė ir sako, kad pernai rudenį organizuotos arbatos gėrimo ceremonijos sulaukė nemažai dėmesio, todėl tikimasi, kad „Sušio studijose“ lankytojų taip pat netrūks. Jos vyks tol, kol bus pageidaujančiųjų.

Sotūs pietūs
„Sušio studijoje“ bus mokoma pagaminti kelių skirtingų rūšių sušius – kiekvienas dalyvis pats suks populiariausių rūšių sušius: hoso maki, ura maki ir nigiri. Išklausę paskaitą ir pagaminę patiekalus, studijų lankytojai jais ir vaišinsis. Pasak restorano vadybininkės, „Sušio studijos“ – pamoka ir pietūs – kainuos 60 Lt.

Daiva Sutkutė (daiva.sutkute@vzinios.lt)
„Verslo žinios“, 2006 10 20
Restorano „Miyako“ archyvo nuotr.
Skaityti kitus „Verslo žinių“ straipsnius>>