This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Miesto sode“ – gerą nuotaiką skleidžiančių patiekalų rojus (Kaunas)

2006-11-01
Publish your own article

Kauno restoranas „Miesto sodas“, garsėjantis savitu požiūriu į valgymo kultūrą, vėl kviečia paragauti ypatingai paruoštų patiekalų iš natūralių produktų. Užėję tikrai nepasigailėsite, nes sveikas maistas reikalingas organizmui, o puiki restorano aplinka, gražus bendravimas prie stalelio su seniai matytu pažįstamu ar kolega dar dovanos ramybę ir jaukumą.

Šį kartą lankytojus nepaprastu skoniu nustebins sultingas šamo pjaustinys, įdarytas špinatų lapais ir lašiša. Panaudojant ypatingą valgio gaminimo technologiją, išvengiama upinėms ir ežerų žuvims būdingo dumblo skonio, o kokoso pieno padažas teikia subtilų skonį ir malonų pojūtį valgant. Beje, padažas pagardintas vienu brangiausių pasaulyje prieskoniu – šafranu (vabzdžių surinktos žiedadulkės iš vilkdalgių šeimos augalų žiedų). Pastebėtina, kad šis prieskonis gerina kraujotaką, virškinimo sistemą, ypač veikia moterų libido, todėl patiekalai, paskaninti šiuo prieskoniu, pirmiausia rekomenduotini moterims bei sveika mityba besirūpinantiems vyrams. Šafranas patiekiamas su lengvai virškinamais ryžiniais makaronais ir keptomis daržovėmis.

Nemėgstantiems žuvies, siūloma paskanauti paukštienos patiekalų. „Miesto sodas“ pagamino mažiausiai riebalų turinčią anties skerdienos dalį – krūtinėlę, prikimštą vandens kaštonų (egzotiniai vaisiai, kuriuose gausu įvairiausių vitaminų), pasižyminčių ypatingu aromatu. Anties krūtinėlė pagardinta saldžiarūgščiu raudonojo vyno ir gervuogių padažu. Šis patiekalas originalus dar ir tuo, kad patiekiamas su vynuogėmis, keptomis kartu su laukiniais ryžiais.

„Miesto sodo“ lankytojus nustebins ėriuko nugarinės kepsnys, patiekiamas su grietinėlės ir imbiero padažu. Kepamas ėriuko kepsnys pabarstytas Wasabi žirniais. Tai suteikia kepsniui subtilų skonį ir padengia nugarinę traškia plutele. Kepsnys patiekiamas su bulvių piure ir sūriu Brie apkeptomis cukinijomis. Tiems, kurie nuolat skuba, siūloma paskanauti gaivių salotų su kepenėlių paštetu, įdarytų datulėmis. Patiekiamos salotos su paskrudintos bandelės riekelėmis, pagardintomis avokado vaisiaus griežinėliais. Gaivumo salotoms teikia alyvų aliejaus padažas su keptomis juodojo sezamo sėklomis.

Mėgstantiems lengvesnius užkandžius rekomenduojamas krevetėmis, ananasais ir vištiena įdarytas avokado vaisius. Nors avokadas priskiriamas prie riebesnių produktų, tačiau pastebėtina ir tai, kad šiame produkte gausu įvairių vitaminų ir gerųjų riebiųjų rūgščių, reikalingų organizmui. Moterys, kurios rūpinasi, kad jų veido oda būtų skaisti, o plaukai žvilgėtų, turėtų bent vieną kartą per savaitę paskanauti patiekalų su šiuo egzotiniu vaisiumi. Patiekalas rekomenduotinas ir vyrams.

Artėjant vėsesniems rudens orams, vis dažniau norisi šilto maisto. Restorano „Miesto sodas“ tuo pasirūpino ir sukūrė tikrai rudenišką patiekalą – sriubą su Shittake grybais. Patiekiama sriuba su Wonton koldūnais, įdarytais vištiena. Suvalgę lėkštę sriub os, jausitės visiškai sotūs ir geros nuotaikos.

Į „Miesto sodą“ kviečiami visi, kurie eidami žaviąja Laisvės alėja šiek tiek išalko, pabjuro jų nuotaika ar aplankė rudeniškas liūdesys. Geriausi restorano maisto ruošėjai viliasi įtikti kiekvieno skoniui ir padovanoti gerą nuotaiką visai dienai.

Su „Laisvalaikio“ kortele – 12 proc. nuolaida sąskaitai.

Kristina Kučinskaitė
Redakcijos archyvo nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija