This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Meniškos „Tores“ erdvės vilioja gero maisto, alaus ir nostalgiškos muzikos gerbėjus (Vilnius)

2004-12-20
Publish your own article

„Tores“ tapo ir „Švyturio“ organizuoto konkurso „Švyturio balto alaus ekspertas“ nugalėtoju. Spalio mėnesį sostinės baruose vykusiame konkurse restorano darbuotojai pasižymėjo puikiomis žiniomis apie išskirtinio skonio „Švyturio baltą“ alų. „Tores“ darbuotojai sulaukė daugiausia pagyrų pateikiant ir atskleidžiant šio unikalaus alaus ypatumus.

Lietuviškojo Monmartro dalis
Restorano „Tores“ aplinką ir europietiškų patiekalų virtuvę pamėgo ne tik vilniečiai, bet ir dažnai į Užupį užklystantys sostinės svečiai. Lietuviškuoju Monmartru vadinamoje senamiesčio dalyje įsikūrusio restorano erdvės alsuoja senove, čia jaukiai įrengti rūsiai ir terasa, iš kurios atsiveria sostinės panorama. Vilniaus vaizdais lankytojai gali grožėtis ne tik sėdėdami prie lauko staliukų vasarą, bet ir šaltuoju metų laiku pro stiklines terasos sienas žiūrėdami į mirguliuojančius naktinės sostinės žiburius.

Užsukus į restoraną neįmanoma nepastebėti įdomaus dizaino stilingų staliukų, tapybos darbais nukarstytų sienų ir interjerą puošiančių senovinių rakandų. „Restorano erdvės - nuolat atnaujinama meniška eklektika“, - restorano interjerą apibūdino „Tores“ projektų vadovas Marius Dambrauskas.

Gardus maistas ir subtilaus skonio baltasis alus
Spalio mėnesį restorano virtuvė iš esmės atnaujino valgiaraštį. Europietiškos virtuvės užkandžiai ir patiekalai neturėtų nuvilti nei tradicinį skonį vertinančio kliento, nei gurmano. Be daugybės rūšių salotų ir šaltųjų bei karštųjų užkandžių iš vištienos, žuvies, mėsos, jūros gėrybių ir net strutienos, restorano valgiaraštyje ypač gausu rinkinių prie vyno, alaus, degtinės. Žuvies mėgėjams siūloma rinktis rūkytos žuvies rinkinį iš ešerio, skumbrės, karpio ir ungurio gabaliukų. Įvairiausių sūrių rinkiniai puikiai tiks mėgaujantis vynu ar alumi. Norintieji sočiau užkąsti gali rinktis rūkytos mėsos rinkinį. Geriantiems degtinę restoranas pasiūlys specialų rinkinį.

Iš gausybės karštųjų patiekalų galima išskirti firminius „Tores“ patiekalus dviem asmenims. Pavyzdžiui, mėsos mėgėjai, užsisakę firminį patiekalą, gali pasisotinti įvairios mėsos kepsneliais, kurie patiekiami vienoje lėkštėje. Mėgstantiems žuvį ir mėsą nereikia užsisakyti atskirų patiekalų. Skaniai papietauti galima pasirinkus vieną karštą patiekalą, kuriame puikuosis įvairios žuvies ir mėsos kepsneliai. Karštieji rinkiniai ruošiami ir iš jūros gėrybių, o vegetarams siūlomas patiekalas iš daržovių. Patiekalai dviem asmenims patiekiami su specialiais garnyrais ir padažais.

Ypatingas restorano gėrimų valgiaraščio akcentas - unikalaus skonio „Švyturio baltas“ alus. Iš kviečių salyklo daromas alus išsiskiria gvazdikėlių, bananų ir džiovintų obuolių aromatais. Viena populiariausių pasaulyje alaus rūšių yra patiekiamia atšaldytoje taurėje su įvairiais pagardais: citrinos ar apelsino skiltele, čiobreliais, gvazdikėliais. Dėl savo gaivaus ir išskirtinio skonio ir putojimą lemiančios natūralios angliarūgšties - baltasis alus tituluojamas šampanu tarp visų alaus rūšių.

Vyno mėgėjams „Tores“ siūlo daugiau kaip šimtą rūšių šio gėrimo. Be daugeliui gerai žinomų prancūziškų, itališkų ar ispaniškų vynų, restorane galima mėgautis ir Pietų Afrikos, Čilės, Argentinos, JAV ir Australijos vyndarių sukurtais subtilaus skonio vynais.

Virš šokių aikštelės - Užupio radijo stotis
Ne tik gero maisto, alaus ir vyno, bet ir naktinių linksmybių mėgėjai vertina „Tores“ aplinką. Nuo ketvirtadienio iki šeštadienio vienas iš restorano rūsių prisipildo neoninių šviesų ir muzikos siautulio. Pasak M. Dambrausko, naktinės erdvės muzikinis fonas – populiari aštuntojo-devintojo dešimtmečių popstiliaus ir roko muzika. „Skirtingai nei daugelis naktinių pasilinksminimo vietų, mes nesiorentuojame į šiuolaikinę šokių muziką, todėl ir mūsų lankytojai yra vyresnio amžiaus publika, kuri mielai linksminasi skambant tokių grupių, kaip „Depeche Mode“ ar AC/DC dainoms“, - pasakojo projektų vadovas.

Iki trečios valandos ryto dirbantis „Tores“ rūsys išsiskiria ne tik muzika. Virš šokių aikštelės už stiklinių sienų įrengta Užupio radijo stotis, todėl lankytojai gali ne tik stebėti radijo diskžokėjų darbą, bet ir pasiklausyti čia kartais tiesiogiai transliuojamų muzikos laidų.

Nuo sausio mėnesio „Tores“ žada rengti įvairius teminės muzikos vakarėlius. Lankytojai galės prisiminti linksmas italų ir kitų šalių popmuzikos dainas.

„Žydrasis žiburėlis“
Paskutinę šių metų dieną restoranas rengia intriguojantį ir nostalgišką vakarėlį. Pasak M. Dambrausko, Naujieji metai bus sutinkami prisimenant 1985-ųjų šventinę atmosferą. „Žydruoju žiburėliu“ pavadinto vakarėlio organizatoriai žada atgaivinti to laikotarpio tradicijas ir su humoru pažvelgti į sovietines Naujųjų metų sutiktuves. Vakarėlyje skambės devintojo dešimtmečio kultinės dainos, publiką linksmins sovietmečio kasdienybės personažai - nusipelnę darbo pirmūnai, o vakaro vedėjais sutiko tapti to meto televizijos žvaigždės. Lygiai dvyliktą iš „Tores“ terasos atsivers nepakartojamas švenčiančio Vilniaus vaizdas.

Monika Bučytė
„Laisvalaikio“, informacija