This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Medaus krūmo arbata

2005-01-07
Publish your own article

Geltonai žydintys krūmai auga vakarinėje ir rytinėje Keiptauno provincijose, nuo Darlingo iki Elizabetos uosto ir Cederbergo kalnų, Afrikoje. Pirmą kartą literatūroje medaus krūmas minimas 1705 m. Gėrimui naudojami lapeliai, koteliai ir žiedai. Nupjautas augalas susmulkinamas, fermentuojamas ir džiovinamas.

Medaus krūmo arbata pasižymi teigiamą poveikį žmogaus sveikatai turinčiomis savybėmis: joje labai mažai taninų ir visiškai nėra kofeino, todėl tinka ir vaikams. Be to, patartina gerti žmonėms, turintiems virškinimo ar širdies sutrikimų.

Medaus krūmo arbatoje gausu veikliųjų medžiagų. 240 ml puodelyje yra 0,3 mg geležies, 0,01 mg kalio ir kalcio, 0,003 mg vario, 0,015 mg cinko, 0,002 mg magnio, 0,11 mg mangano, 1,5 mg natrio. Taip pat šioje arbatoje yra ir priešuždegiminį poveikį turinčių ir nuo virusų saugančių flavonoidų, kurie skatina šlapimo išsiskyrimą, medžiagų, reguliuojančių mėnesinių ciklą, mažinančių cholesterolio kiekį kraujyje.

Šiai arbatai paruošti reikės 6 gramų medaus krūmo arbatžolių, kurias užpylus 1 litru vandens, virti apie 20 min.

Medaus krūmo arbata itin mėgstama su pienu ir cukrumi.

Parengta pagal užsienio spaudą