This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Master Grill“: pats sau kepėjas (Kaunas)

2006-12-10
Publish your own article

Savanorių prospekte atidarytas restoranas „Master Grill“ yra vienintelė vieta Kaune, kur lankytojai gali patys išsikepti norimą kepsnį ant lavos akmenų.

„Master Grill“ vos prieš porą mėnesių įsikūrė tokioje Kauno vietoje, kurioje anksčiau nebuvo jokio restorano. Važiuojant nuo centro Savanorių prospektu – tai maždaug pusiaukelė tarp Laisvės alėjos ir „Hypermaximos“. Šalia visiems kauniečiams žinomos ir niekaip po privatizavimo neatsigaunančios „Juzės“, toje vietoje, kur anksčiau veikė „ToPo“ centro salonas. Gerų restoranų nėra ne tik artimoje kaimynystėje, o ir kelių kilometrų spinduliu.

Savanorių prospektas Kaune patogus tuo, kad pasistatyti automobilį čia – tai ne Laisvės alėjoje ar aplink ją. „Master Grill“ lankytojai gali palikti savo transporto priemones ir prie pat restorano esančioje gatvelėje, ir nemokamoje automobilių stovėjimo aikštelėje šalimais.

Popietė, apie pusė ketvirtos, jau praėjęs pietų metas, o vakarienės – dar neatėjęs. Kartu su mumis į vidų įeina dar viena lankytojų pora. Visos trys „Master Grill“ salės tuščios. Kad ir kaip būtų, Savanorių prospektas yra gatvė, kuria žmonės dažniau važiuoja nei eina pėsčiomis. Be to, neseniai pradėjęs veikti restoranas dar nėra pakankamai žinomas.

Trys palyginti nedidelės salės leidžia surasti saugią erdvę tiems, kurie nelabai norėtų būti išgirsti. Bėda tik, kad akustika salėse gera – tai, kas kalbama prie staliuko kitame salės gale, net nelabai pakeltu balsu, gali nuklausyti su detalėmis. Norint didesnio konfidencialumo reikėtų prašytis į banketinę salę.

Neįprastas valgiaraštis
Valgiaraštį gauname bematant. Ne itin gausus: apie dešimtis karštųjų užkandžių, įprastinių pagrindinių karštųjų patiekalų – net mažiau. Bet „Master Grill“ valgiaraštyje yra dalis, kuri šį restoraną išskiria nuo visų tokio pobūdžio Kauno vietų. Valgiaraštyje tai vadinama „ypatingaisiais kepsniais ant lavos akmenų“. Tai reiškia, kad jūs gaunate žalią brandintą mėsą, o išsikepate ją pats – pagal savo skonį.

Bet pradedame, kaip ir dera, nuo užkandžių. Alkaniausias ir stipriausią skrandį turintis renkasi totorišką bifšteksą (kapota jautienos išpjova, patiekiama su marinuotais agurkėliais, marinuotais pievagrybiais, mėlynuoju svogūnu, alyvuogėmis ir putpelės kiaušiniu, 16,50 Lt). Kapota jautienos išpjova, kaip ir dera totoriškam bifšteksui, žalia. Kolega renkasi jautienos ir lašišos carpaccio su parmezano sūriu ir kaparėliais (12 Lt). Abejose lėkštėse patiekalai švieži, skanūs, estetiškai patiekti. Porcijos gana didelės, ypač totoriško bifštekso, kuriuo galite pavaišinti ir kaimyną, pabijojusį užsisakyti visą porciją, tačiau paragauti patiekalo vis dėlto norinčio.

Rinkdamasis pagrindinius patiekalus vienas iš mūsų nesiryžta tapti „pats sau virėju“ ir renkasi jautienos didkepsnį, iškeptą tikrų virtuvės meistrų, – vis dėlto „Master Grill“ save pateikia kaip „Steak House“. Didkepsnis patiekiamas su aštriomis bulvių skiltelėmis, aštriomis marinuotomis daržovėmis ir žaliuoju sviestu (180 g porcija – 24,90 Lt, 250 g – 27,90 Lt). Virtuvė nenuvylė – puikus šviežios ant grotelių keptos mėsos skonis su visais reikalingais „palydinčiaisiais“ komponentais.

Ypatingieji kepsniai
„Master Grill“ kepsniai, kuriuos pats lankytojas gali išsikepti ant lavos akmenų, verti atskiros pastraipos. Jų pasirinkimas kiek didesnis nei įprastinių karštųjų patiekalų. 9 variantai, pradedant nuo vegetarams skirto daržovių rinkinio (7,90 Lt) ar vištienos filė (11 Lt) iki strutienos filė (29 Lt) ar 35 Lt kainuojančio „Rinkinio visai kompanijai“ – tada patiekiamas jautienos, kiaulienos bei vištienos rinkinys su daržovėmis, porcijos dydis – 450 gramų. Prie kepsnių galima pasirinkti vieną iš beveik dešimties padažų, kelis daržovių ir garnyrų variantus. Beje, restoranas prie kiekvieno tokio kepsnio rekomenduoja retus vynus, geriausiai tinkamus kiekvienu konkrečiu atveju. Pasirinkome strutienos filė. Kepimo procesas nėra toks sudėtingas, kaip galėtų pasirodyti bijančiam pasiraitojus rankoves dirbti karštyje prie židinio ar grotelių. Atnešama nedidelė keturkampė lentelė, kurios viduryje – vadinamieji lavos akmenys. Rankųpatartina nekišti – jie įkaitinti iki 400 laipsnių, tiesa, per pusvalandį temperatūra nukrinta iki maždaug dviejų šimtų. Padavėjas rekomenduoja iš pradžių susipjaustyti visą mėsos gabalą, o tada demonstruoti savo kulinarinius sugebėjimus. Tų sugebėjimų daug nereikia – mėsa brandinta. Reikalas paprastas, kur kas paprastesnis nei kepti šašlykus, bet turi visai kitokį atspalvį. Vien tai, kad galima kiekvieną gabalėlį išsikepti įvairiais variantais, jei nori – su krauju, jei patinka – su plutele, teikia savotiškos kulinarinės laisvės jausmą. Procesas netrunka ilgai, išalkti, kol kiti valgys tradicinį patiekalą, nespėsite.

Vynas ir desertai
Vyno sąrašas „Master Grill“ nėra ilgiausias Kaune, bet įdomus – net diletantui juntamas šeimininkų dėmesys. Pabandėme raudonojo čilietiško „B. P. de Rothschild Carmenere Reserva“ (100 ml – 7,50 Lt, 750 ml – 55 Lt), puikus vynas, Rothschildas visur Rothschildas, ir Čilėje taip pat. Nors, tiesą sakant, restoranas prie strutienos filė rekomenduoja raudonąjį „Malesan Bordeux A.C“ (100 ml – 7,50 Lt, 750 ml – 55 Lt). Pabandysime kitą kartą. „Master Grill“ specialistai patys gamina tortus, tad pasirinkome jogurtinį uogų tortą (5,50 Lt) ir varškės tortą su braškėmis (5,50 Lt). Padavėja, kaip derėtų gerame restorane, neparodė jokios minos, kai paprašėme abu gabaliukus supakuoti – skrandžiuose jau nebuvo vietos. Kaip pavyko nustatyti vėliau, neapsirikome. Ypač gaivus jogurtinis uogų tortas.

Vytautas Gaižauskas
„Verslo žinios“, 2006 12 08
 Meniu.lt nuotrauka 
Skaityti kitus „Verslo žinių“ straipsnius>>