This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Mambopizza“ – Azijoje, Azija – „Mambopizzoje“

2006-07-31
Publish your own article

Picerijų tinklas „Mambopizza“ savo klientams siūlo lengvesnio maisto meniu – pagal autentiškus receptus gaminamus vegetariškus patiekalus ir „Mambo dieta“ pavadintą sveiko maisto valgiaraštį. Vegetarinių patiekalų valgiaraštį vyriausiasis „Mambopizza“ technologas sudarė grįžęs iš kelionės po Aziją. Lankydamasis Indijoje, Birmoje ir Kambodžoje, jis domėjosi vietinių gyventojų maisto gaminimo kultūra. Naujasis valgiaraštis – jo kelionės rezultatas.

Kelionė po Aziją
Siekdamas nustebinti ir palepinti „Mambopizza“ lankytojus bei derindamas darbą ir malonumus, vyriausiasis „Mambopizza“ technologas išvyko į tolimus Azijos kraštus pasisemti naujų idėjų, parsivežti novatoriškų receptų bei išmokti naujų maisto gamybos technologijų.

Vegetariškų patiekalų subtilybėms išsiaiškinti labiausiai tiko egzotiškoji Indija. Šią šalį daugelis vadina vegetariškų patiekalų motina, o jos gyventojus – tikrais šios kulinarijos specialistais. Indai – labai geraširdžiai ir komunikabilūs žmonės. Jie draugiškai dalijosi valgių ruošimo paslaptimis, kurios buvo kauptos iš kartos į kartą.

Indų virtuvė – tai puikaus maisto ir sveikų mitybos principų derinys. Originalus patiekalų skonis ruošiant indiškus patiekalus išgaunamas su daugybe prieskonių. Patiekalams pagardinti naudojami kalendra, imbieras, cinamonas, gvazdikėliai, mango milteliai, šafranas, kardamonas, indiškųjų kmynų sėklos, kario lapai, kokosų pienas ir daugybė kitokių prieskonių. Šie prieskoniai naudojami žali, pakepinti, malti ar net specialiai garinti. Būtent jų paruošimas suteikia patiekalui intensyvų ar labiau subtilų skonį. Visi šie prieskoniai ne tik pagardina patiekalus, bet ir pagerina virškinimą.

Indų virtuvės subtilybės priklauso nuo regionų. Vegetariniam „Mambopizza“ meniu parinkti patiekalai pagal Delio, Agros, Varanasi bei aplinkinių miestelių teritorijų vietinių gyventojų receptus.

Agurkų trintinys, vietinių vadinamas „Raita“, ypač tinka atsigaivinti karštą dieną. Juo siūloma pakeisti jau kiek atsibodusius lietuviškuosius šaltibarščius. „Raita“ gaminama iš agurkų ir natūralaus jogurto, pagardinama specialiais prieskoniais. Rekomenduojame būtinai paragauti „Falafeli“ – avinžirnių kepinukų, patiekiamų su aitriuoju pomidorų padažu. Labai egzotiško pavadinimo patiekalas „Tamatar matar panyr“ patiks daugeliui – tai aitrus pomidorų, žirnelių ir apkepto saldaus sūrio troškinys, patiekamas su virtais ryžiais ir „Raita“ aštrumui nuraminti.

Daugelis rytiečių nuo karščio ginasi gerdami karštus gėrimus – tam puikiai tinka jogų arbata „Čai“. Šis pavadinimas tikrai autentiškas, o ne iš rusų kalbos atėjęs. Saldumynų mėgėjai tikrai pamėgs „Mambopizza“ siūlomus saldumynus – iš žirnių miltų ir riešutų „Besan ladu“ ir kokosų bei karamelės „Narjal peru“. Šie saldumynai nedideli ir nebrangūs (1,50 Lt) – tikrai verta pasmaguriauti.

„Mambopizza“ siūlomų vegetarinių patiekalų kainos nustebins daugelį – jos svyruoja nuo 4,90 iki 11,90 Lt.

Mambo dieta
Kita „Mambopizza“ naujovė – pagal gydytojos dietologės Daivos Pipiraitės patarimus sudarytas dietinis meniu. Valgiai šiam meniu parinkti remiantis sveikos mitybos principais bei lieknėjimo rekomendacijomis. Valgant patiekalus iš šio valgiaraščio galima atsikratyti keletos nereikalingų kilogramų. Dietologė primena, kad norint saugiai lieknėti, per mėnesį galima numesti 2 kilogramus svorio.

Pusryčiams siūloma rinktis avižinių dribsnių košę su uogomis, omletą su agurkais arba lengvą sumuštinį su tunais. Pietums galima pasimėgauti vištienos arba jautienos kepsniu su daržovėmis arba folijoje troškinta žuvimi. Vakarienei patariama rinktis daržovių šiupinį, šviežių pomidorų ir mocarelos užkandį arba tuno salotas.

Visiems patiekalams gaminti naudojamas tik alyvų aliejus, o daržovės perkamos iš ekologiškus ūkius turinčių ūkininkų.

„Mambopizza“ informacija
Daugiau pasaulio virtuvių: http://virtuves.meniu.lt