This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Madingi Europos vyno barai (4) (svetur)

2007-05-24
Publish your own article

„GaribaldiBar“ Miunchene, Vokietijoje, buvo atidarytas 2004 metais. 40 kv. m bare, vienu metu galinčiame aptarnauti 24 žmones viduje ir 20 lauke, dominuoja raudonmedžio ir nerūdijančio plieno interjero dizainas. Lankytojams paragauti siūloma beveik 700 rūšių vynų, kurių didžioji dauguma yra itališki. Apie 20 gėrimo rūšių galima nusipirkti ir taurėmis, kurių kainos yra nuo 1,50 (iš statinės) iki daugiau nei 50 eurų (aukščiausios markės vynas). Pietų metu vyno bare siūlomas trijų karštųjų patiekalų pasirinkimas. Vakare, kuomet vyno pardavimai išauga, siūlomos šaltos, tačiau įspūdingos užkandėlės. Vidutinė sąskaita vakare – 18 eurų.
Internete: www.garibaldibar.de  

Daugiau nei 400 vynų lankytojams siūloma Miuncheno (Vokietija) viešbučio „Excelsior“ restorane „Geisel‘s Vinothek“. Didžioji dauguma vynų yra iš Vokietijos, Prancūzijos, Italijos ir Austrijos – nuo mažų, niekam nežinomų vyndarių produkcijos iki legendinio „Mouton Rothschild“ vyno. Dažniausiai restorane yra užsakomas raudonasis vynas, tačiau neatsisakoma ir baltojo bei rožinio. Restorane galima nusipirkti ir putojančio vyno („Sekt“, „Prosecco“, „Champagne“). Taurėmis parduodama 10 raudonojo, 10 baltojo, taip pat rožinis, putojantis vynas ir prosecco. Pilstomo vyno kaina – nuo 2,90 iki 6,90 euro. Daugiausia parduodama vokiškojo „Riesling“, austriškojo „Grüner Veltliner“ ir itališkojo raudonojo iš Toskanos regiono. Įkvėpta Viduržemio jūros kulinarijos, restorano virtuvė gali pasigirti savos gamybos makaronais ir puikiu „San Daniele“ kumpiu. Užkandžiai restorane kainuoja apie 10 eurų, o pagrindiniai patiekalai – 13-20 eurų. Parduodamo maisto ir gėrimų santykis – 50:50. Per metus parduodama apie 20 000 butelių vyno. Populiarus renginys restorane – vasario mėnesį vykstančios „Perigord Truffle Days“, kurių metu patiekiami trijų patiekalų pietūs. Taip pat tiek viešbučio svečius, tiek miesto gyventojus vilioja „Geisel‘s Vinothek“ išskirtinumas – atvira virtuvė (show kitchen).
Internete: www.geisel-privathotels.de  

Restoranas „Lutter & Wegner“, esantis Berlyne (Vokietija), „išaugo“ iš senos vyno kompanijos, įkurtos 1811 metais. Pagrindinė tinklo, kurio įstaigų galima rasti visoje Vokietijoje nuo Heringsdorf miesto, Hamburgo iki Miuncheno, įstaiga yra įsikūrusi pačiame sostinės centre, Gendarmenmarkt. Berlyne šiuo metu yra keturios tinklo įstaigos. Tinklo savininkas Josef Laggner apsilankiusiems siūlo vokiečių ir regioninės virtuvės su austrų kulinarijos akcentais patiekalų. Pagrindinėje tinklo įstaigoje 120 vietų yra įrengta restorane, 40 vyno parduotuvėje ir 50 vyno bare. Pirkėjams siūloma apie 750 skirtingų vynų, kurių populiariausi – vokiški ir austriški. Taurėmis galima nusipirkti 60 vyno rūšių. Maisto ir gėrimų santykis – 50:50, vidutinė sąskaita – 60 eurų. Dviejų patiekalų verslo pietūs, įskaitant taurę vyno, kainuoja 15, o gurmaniška keturių patiekalų vakarienė – nuo 36 eurų.
Internete: www.l-w-berlin.de  

Danijoje suvartojamo vyno kiekis, tenkantis vienam žmogui, yra labai didelis, pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje jo išgeriama dvigubai mažiau. Nepaisant to, vyno barų Danijoje yra vos keli. Dauguma šalies įstaigų, save vadinančių „vyno barais“, tėra restoranai, lankytojams prie maisto siūlantys ir platų vynų pasirinkimą. Atidarytas 2006 gegužę Kopenhagoje, „II Senso“ yra vienas iš nedaugelio tikrų daniškų vyno barų. Baro pavadinimas išduoda, kad tai yra itališkas vyno baras. Italija yra ketvirtoji šalis pagal vyno kiekį, užpildantį Danijos rinką (13,3 proc. Danijos vyno rinkos). „II Senso“ vyno kortoje – daugiau nei 100 itališkų vynų, kurių 35 parduodami ir taurėmis. Butelio kaina svyruoja nuo 22 iki 1300 eurų, o taurę vyno galima nusipirkti už 5,20-18,60 euro. Nedideliame vyninės valgiaraštyje tėra tiktai lengvi patiekalai ir užkandžiai, kainuojantys 6-14,60 euro. Nuperkamo maisto ir gėrimų santykis – 50:50. Maisto produktai, iš kurių gaminami patiekalai, vynas ir kiti gėrimai yra atvežami iš Italijos. „II Senso“, kuriame vienu metu gali būti aptarnaujami 40 žmonių, yra įsikūręs 300 metų senumo pastate. Nors ir labai moderniame, bare yra išsaugota seno pastato detalių.
Internete: www.ilsenso.dk  

Pagal „Food Service Europe & Middle East“ parengė
Gintarė Jankauskai
„Restoranų verslo“ informacija