This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

LRVVKA ruošėsi vasaros sezonui (Palanga)

2006-04-14
Publish your own article

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija 2006 m. balandžio 9 d. savo nariams ir asociacijos svečiams surengė susirinkimą-prezentaciją, kuri įvyko viešbutyje „Vanagupė“, Palangoje. Renginio tema – pasiruošimas vasaros sezono atidarymui. Į renginį susirinko per 150 asociacijos narių, rėmėjų bei svečių.

Restoranų „Sonnets“, „Medininkai“ ir „Timėjas“ gamybos vedėjai Miroslavas Styčinskij, Aldona Gečienė ir Ona Jurkšienė, viešbučių „Navalis“ ir „Vanagupė“ virtuvės meistrai Vytautas Samavičius ir Darius Adomaitis, Lenkijos kompanijos „Bonduelle“ kulinarijos konsultantas Tomaszas Szimanskis, o tai pat LRVVKA prezidentas Valius Čepanonis susirinkusiems kolegoms ir svečiams pagamino ir pristatė po du pavyzdinius patiekalus, siūlomus vasaros valgiaraščiui. Visi patiekalai buvo gaminami iš rėmėjų pateiktų produktų.

„Žemaitijos regiono stručių selekcijos centras“ pristatė strutienos produktus, siūlomus besirūpinantiems sveika mityba – tai ne tik šviežios strutienos mėsa, bet ir vytintos dešros, šalto rūkymo kumpiai iš strutienos mėsos, strutienos kepenėlių paštetas drebučiuose ir kiti. Strutiena – tai jau nebe naujas produktas Lietuvos rinkoje. Lietuvos restoranų rinkoje jaučiamas kokybiškos jautienos stygius, tad strutienos mėsa gali sėkmingai pakeisti jautieną, tuo pačiu praturtinti restoranų valgiaraščius.

Kita mėsos perdirbimo kompanija – „Samsonas“ pasiūlė ne tik platų mėsos gaminių asortimentą, bet ir visiškai netikėtą mėsos perdirbėjui šviežių daržovių, vaisių ir bulvių asortimentą.

Kitos įmonės taip pat pateikė nemažai naujovių. „Santa Maria“ pristatė „BBQ“ lauko kepsnių prieskonius ir naują „Tex Mex“ meksikietiškų produktų liniją. „Dasita“ naujienose – „Frittier Fit“ riebalai be kvapo, lengvai paruošiamos sriubos, iš kurių greitai paruošiami padažai, konditerinė žaliava „Crepes“, migdolų miltai (marcipanas). Lenkijos kompanija „Bonduelle“, kaip visada, pristatė ir pateikė įvairius šaldytų daržovių mišinius greitam patiekalų gaminimui. „Neo textile“ viešbučiams ir restoranams pristatė naujus darbo drabužių modelius ir staltieses. Įmonės „Vičiūnai“, „Sangaida“, „Kemitek“ pateikė savo produktus patiekalų gamybai, serviravimui ir švarai.

LRVVKA svetainė>>
Viešbutis „Vanagupė“>>

Meniu.lt informacija ir nuotraukos