This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

LRVVKA 2007 m. veiklos planai

2007-02-22
Publish your own article

Kaip ir ankstesniais metais, taip ir 2007-aisiais Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) veiklos sritys išliks tos pačios – tai prezentacijos, mokymai, nacionaliniai ir tarptautiniai konkursai ir kelionės-stažuotės.


Konkursai

Kovo 29-31 d. planuojame atstovauti Lietuvą Baltijos šalių kulinarijos žvaigždės taurės konkurse, Sankt Peterburge. Kadangi čempionate dalyvauja tik Estijos, Latvijos, Lietuvos, Suomijos ir Rusijos virėjų komandos, tai šis konkursas puikiai tinka virėjams, kurie turi mažiau patirties tarptautiniuose konkursuose ir norėtų išbandyti savo jėgas bei pasisemti profesinės patirties.

Sieksime, kad komandą „Gintarinis aljansas“ papildytų dar neatskleisti talentai ir kartu su jau jėgas išbandžiusiais virtuvės šefais šių metų spalio 3-6 d. atstovautų Lietuvą jau 3-jame Kremliaus kulinarinės taurės čempionate, Maskvoje. Tikimės, kad šiais metais Lietuvos virtuvės meistrų komanda įgytomis žiniomis įrodys, kad gali būti stiprūs kiekvienos šalies varžovai ir sieks pergalės su dar didesniu entuziazmu.


Kursai

Šiais metais planuojame gausius profesinius mokymus, supažindinant su pasaulio virtuvių ypatumais.

Sulaukęs didžiulio susidomėjimo ir išskirtinio populiarumo, Lietuvoje jau keletą kartų viešėjęs ekskliuzyvinis šefas Kurtas Schelleris vasario 8-9 d. „Baltic Master“ mokymo centre dalinosi savo ilgamete patirtimi, vesdamas profesionalų tobulinimosi kursus. Tapęs Lenkijos virtuvės šefų asociacijos prezidentu, Kurtas Schelleris nepamiršta ir Lietuvos virėjų. Šių kursų tema buvo „Pasaulio nacionalinių virtuvių ypatumai: rytietiškos, šveicarų, prancūzų, japonų, meksikiečių, tailandiečių, amerikiečių virtuvių bruožai“.

Taip pat organizuosime italų virtuvės keturių seminarų ciklą. Džiugu, kad italai, vieni iš geriausių virtuvės meistrų pasaulyje, kovo 5-7 d. „Baltic Master“ mokymo centre vėl parodys savo puikius sugebėjimus kursuose „Itališkos virtuvės pagrindai“ bei kovo 8-10 d., demonstruodami, kaip pagaminti įvairiausius patiekalus ir užkandžius iš mėsos kursuose „Mėsa itališkoje virtuvėje“. Gegužės 7-9 d. pademonstruos italų virtuvę ruošdami patiekalus ir užkandžius iš žuvies, o lapkričio 5-7 d. užbaigs savo 2007 m. pasirodymus Lietuvoje įrodydami italų virtuvės pranašumus, nuosekliai pademonstruodami desertų ruošimo paslaptis.
Šiuos italų virtuvės k ursus Lietuvoje ves Silvio Salmoiraghi – akademijos „ALMA“ profesionalus mokytojas, itališkos virtuvės populiarintojas Strasbūre, Paryžiuje, Tokijuje, Milane, Dubline. Sausio mėn. pabaigoje Silvio Salmoiraghi dalyvavo pasaulinio masto „Bocuse d’Or“ konkurse kaip vienas iš 24 geriausių pasaulio virėjų.


Susirinkimai – prezentacijos

Šiais metais esame suplanavę 5 prezentacijas įvairiose Lietuvos vietose: aplankysime Panevėžį (vasario 25 d.), priminsime apie asociacijos veiklą Kaunui, pavasarį vėl apsilankysime pajūryje. Organizuodami prezentacijas įvairiuose Lietuvos miestuose siekiame kelių tikslų: norime, kad naujienos ir žinios neaplenktų ir nuošaliausių Lietuvos kampelių ir tuo pačiu jau „sueuropėjusiems“ didžiųjų miestų virėjams būtų priminti tikrieji nacionalinės virtuvės bruožai.


LRVVKA 2007 metų renginių sąrašas:

Sausio 14 d . visuotinis ataskaitinis susirinkimas, kavinė „Alisa“. Vasario 8- 9 d. Kurto Schellerio kursai, „Baltic Master“ mokymo centras, Vilnius; („Pasaulio nacionalinių virtuvių ypatumai“); Vasario 25 d. prezentacija, Panevėžys; Kovo 5-7 d. italų virtuvės kursai, Vilnius, „Baltic Master“; („Italų virtuvės pagrindai“) ; Kovo 8-10 d. italų virtuvės kursai, Vilnius, „Baltic Master“; („Mėsa italų virtuvėje“); Kovo 17-18 d. atrankinis nacionalinis turas „Global Chefs‘ Challenge“ Kovo 29-31 d. Baltijos šalių kulinarijos žvaigždės taurės konkursas, Sankt Peterburgas; Balandžio 1 d. prezentacija, Palanga; Balandžio-gegužės mėn. atrankinis konkursas „Žalioji Bonduelle kepurė“; Balandžio 22-29 d. finalinis nacionalinis turas „Global Chefs‘ Challenge“ Gegužės 7-9 d. italų virtuvės kursai, Vilnius; („Žuvis italų virtuvėje“); Gegužės 27 d. prezentacija, Vilnius; Rugsėjo 16 d. prezentacija, Kaunas; Spalio 3-6 d. Kremliaus kulinarinės taurės čempionatas, Maskva; Spalio 21 d. prezentacija , Pasaulinė virėjo diena, Vilnius; Spalio 31 - lapkričio 4 d. Taline atrankinis Šiaurės Europos regiono turas „Global Chefs‘ Challenge“, kurių finalas vyks 2008 m. Dubajuje, WACS Kongreso metu; Lapkričio 5-7 d. italų virtuvės kursai, Vilnius; („Itališki desertai“); Lapkričio 24-25 d. „Talentų konkursas“, „Baltic Master“ mokymo centras, Vilnius. Amžius neribojamas. Kategorijos: ART klasė (konditerija ir t.t.), Namų darbai, Master klasė.

Papildomai numatoma (neplaniniai renginiai):

Lietuvos Grilio čempionatas WACS Europos regiono konferencijos

Pastaba. Renginių datos ir vietos gali keistis. Informacija bus pateikiama tinklapyje www.lrvvk.lt .
Klausimai priimami tel. (8 5) 2723171, 8 611 26658, el paštu zydrune@lrvvk.lt , loreta@lrvvk.lt , info@lrvvk.lt


LRVVKA informacija