This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Lietuvos virėjai tobulinosi Kurto Schellerio kursuose (LRVVKA)

2005-03-14
Publish your own article

Kovo 11-12 dienomis Vilniuje, UAB „Baltic Master“ mokymo centre, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA) Lietuvos virėjus sukvietė į garsaus virtuvės šefo Kurto Schellerio profesionalų tobulinimosi kursus.

Pasaulinės virtuvės puoselėtojas Kurtas Schelleris iš Lenkijos mūsų šalyje svečiuojasi jau antrą kartą – pirmasis apsilankymas sulaukė didelio Lietuvos restoranų ir kavinių virėjų susidomėjimo.

Dvi dienas trukusių kursų metu virtuvės virtuozas Kurtas Schelleris susirinkusiems virėjams demonstravo savo įgūdžius, naujas idėjas ir darbo profesionalumą. Šefas gamino italų, prancūzų, ispanų, šveicarų virtuvių patiekalus naudodamas lietuviškus produktus. Mokytojas demonstravo, kaip kuo tiksliau pagaminti kitų šalių nacionalinius ir modernius patiekalus mūsų restoranų ir kavinių klientams. Kurtas Schelleris ruošė ispanų užkandžių, nacionalinių prancūzų virtuvės patiekalų, desertų, itališką „risoto“ su grybais ar braškėmis, šveicarų „tartarą“ su sūriu, lašišos, upėtakio filė, skandinavišką ungurio sriubą bei kitus pasaulinės virtuvės patiekalus. Klausydamiesi šefo patarimų, virėjai stebėjo jo meistriškumą bei apsukrumą gaminant sudėtingus kitų šalių nacionalinius patiekalus.

Seminaro metu susirinkę virėjai ragavo pagamintų patiekalų, diskutavo, patys dalyvavo ruošiant valgius. Po renginio virėjams buvo įteikti vardiniai sertifikatai.

Seminaro rėmėjai: UAB „Baltic Master“, UAB „Vičiūnai“ ir Ko, kooperatyvas „Nemuno slėnio tradicijos“, UAB „Paulig Lietuva“, UAB „Sangaida“.

Jolita Vitkauskaitė
Meniu.lt informacija