This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Lietuvoje bus prekiaujama naujos išpilstymo technologijos vynu

2005-10-29
Publish your own article

Praėjusią savaitę itališko vyno importuotojas „Tempo Libero“ pirmasis Lietuvoje pradėjo vyną pilstyti į specialias bag-in-box pakuotes. Vienintele šalyje vyno pilstymo įranga per mėnesį planuojama išpilstyti virš 15 t vyno.

„Pilstydami vyną Lietuvoje sava įranga, galime rinkai tiekti įvairesnių vyno ūkių produkciją ir lanksčiau reaguoti į rinkos poreikius. Be to, patys galime kontroliuoti pilstymo procesą ir garantuoti pirminę vyno kokybę“, – teigia Raimondas Pranka, UAB „Tempo Libero“ komercijos direktorius.

Lietuvoje bendrovė pirmą kartą pristatys ne tik specialia bag-in-box technologija išpilstytą itališką vyną, bet ir unikalią restoranams ir kavinėms skirtą įrangą – ąžuolines statines ir vyno pilstymo bokštus. Juose yra įmontuota gėrimą atvėsinanti šaldymo įranga ir pompos, kuriomis vynas išpilstomas į tarą jo nesuplakant.

Pasak R. Prankos, tai leis Lietuvos vartotojams restoranuose užsisakyti ne vyno taurę ar butelį, o į specialią tarą čia pat išpilstomo kokybiško vyno, kaip yra įprasta vyno tradicijas puoselėjančiose šalyse.

Viešojo maitinimo įstaigoms „Tempo Libero“ tieks 10 l talpos bag-in-box vyno pakuotes, o vartojimui namuose bus skirtos 3 l talpos pakuotės.

Bendrovės „Tempo Libero“ pilstomas Sicilijos krašto vynas turi IGT kategoriją. Juo nuolatos bus prekiaujama Vilniuje įsikūrusiame itališkų baldų dizaino ir interjero salone „Italų dizaino namai“.

„Sicilijos krašto vyną pasirinkome dėl jo savybių, labiausiai atitinkančių lietuvišką skonį. Dėl Sicilijos salos dirvos specifikos ir karšto klimato sąlygų mūsų pilstomas vynas pasižymi lengvumu ir gaivumu“, – teigia „Italų dizaino namus“ valdančios UAB „Spekas“ ir ko direktorius Fulvio Cancelli, priklausantis UAB „Tempo Libero“ akcininkams.

Parduotuvėse ir restoranuose naujasis vynas pavadinimu „Cantina divino“ pasirodys dar šio mėnesio pabaigoje.

Itališko vyno importavimu, pilstymu ir didmenine prekyba UAB „Tempo Libero“ užsiima nuo šių metų. Be į bag-in-box pakuotėse išpilstyto vyno bendrovė taip pat ruošiasi importuoti daugiau nei 100 rūšių itališko vyno buteliuose.

Papildoma informacija:
Vakarų šalyse išpopuliarėjusios bag-in-box pakuotės (maišeliai dėžutėse) sulaukė pripažinimo dėl išskirtinių savybių, užtikrinančių vyno kokybę ne tik jo laikymo, bet ir vartojimo metu. Dėl polietileninio maišelio, įpakuoto į kartoninę dėžutę, sandarumo ir specialaus kranelio vyną galima ragauti po truputį, išvengiant tiesioginio sąlyčio su mikroorganizmais ir oksidaciją skatinančiu deguonimi. Tuo tarpu norint išlaikyti gerą į butelius išpilstyto vyno kokybę, atkimštą butelį reikia išgerti vienu kartu.

„Pro Group“ informacija