This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Legendinis restoranas vėl atsiveria: kviečia į vieną gražiausių senamiesčio kiemelių

2024-08-27
Publish your own article

Sostinės restoranų orbitoje – naujiena. Iš užmaršties kyla legendinė vieta, gastronomijos pasaulio mėgėjams ilgą laiką buvusi stipriu traukos tašku – „Hazienda Steakhouse“. Naujieji šeimininkai žada išlaikyti aukštos restorano reputacijos kartelę ir ją iškelti dar aukščiau.

Senamiestyje, netoli šv. Onos bažnyčios, buvusiame XVI a. vienuolyno pastate įsikūręs restoranas vėl plačiai atveria vartus visiems, norintiems leistis į nepaprastą gurmanišką kelionę. Pasak restoraną valdančios UAB „Royal Food LTU“ direktorės Jolitos Griškevičienės, šios vietos istorija, lauko bei vidaus erdvės kuria dosnias galimybes tapti restoranu ne vien apie maistą.

„Esame holistinės virtuvės restoranas – vieta, kuri sujungs visus potyrius: maistą, socializaciją bei edukaciją. Atgaivą sielai, akims, gomuriui. Mums labai svarbu ne tik skonis, bet visa mūsų svečių  valgymo patirtis. Orientuojamės į aukščiausios kokybės patiekalus ir esame įsitikinę, kad kelyje į naujus potyrius turime peržengti lėkštės ribas ir palydėti savo svečius pažinimo keliu. Gastronomija, menas, mokslas ir technologijos šiandien keičia požiūrį į pasaulį. Mūsų tikslas – pasiūlyti svečiams nepaprastai jaudinančią valgymo patirtį, kurioje atsispindi kūrybiškumas, tvarumas ir kokybė, bei pakviesti visus iš naujo apmąstyti valgymo sampratą”, – kalba J. Griškevičienė.

Pasaulinio garso tiekėjai

Be abejonės, pirmuoju smuiku atgijusiame restorane groja apgalvotas valgiaraštis. Prieš dešimtmetį ši vieta buvo vienas iš gastronomijos žemėlapio perlų, dažnas tikrai mena gurmaniškus čia ragautų patiekalų skonius. Naujoji „Hazienda Steakhouse“ taip pat lepina valgytojus aukščiausios klasės kepsniais: siūlo išskirtinius steikus iš mėsos, patenkančios į pasaulio geriausiųjų penketuką.

„Iš Japonijos Kagoshima prefektūros atsivežame grynakrauję Wagyu jautieną. Tai viena prabangiausių, aukščiausios kokybės mėsa pasaulyje, garsėjanti savo unikaliomis savybėmis. Šio  tiekėjo jautiena turi aukščiausią – A5 – įvertinimą, suteikiamą Japonijos mėsos klasifikavimo asociacijos. Visiškai natūrali, neturinti jokių alergenų, gyvūnų su kruopščiai parinkta mitybos dieta, trunkančia net 700 dienų, mėsa išsiskiria savo „marmuriškumu“ ir švelnia, kone šilkine tekstūra“, – pasakoja restorano šefas Arturas Babayan.

Wagyu jautiena atkeliauja ne tik iš Japonijos, bet ir iš Australijoje, Kvinslende įsikūrusio ūkio, kur galvijai laisvai ganosi po neaprėpiamus pievas palei upes. Kita itin populiari ir vertinama pasaulyje jautienos rūšis – Black Angus – vežama iš Urugvajaus, gerai žinomo ūkio „Las Piedras“, kuris, kaip ir japonai, atsakingai laikosi paties aukščiausio mėsos kokybės standarto.

 „Hazienda Steakhouse“ meniu rasite ir daugiau savo ingredientais bei kokybe įspūdį paliekančių patiekalų. Čia galima paragauti Iberico ispaniškųjų juodakojų kiaulių, augintų laisvėje ir maitinamų gilėmis arba ypatingos ėriukų mėsos iš Naujosios Zelandijos – Maimoa, kas išvertus iš maorių kalbos reiškia „branginti ir rūpintis".

Produktai restoraną pasiekia ne tik iš tolimiausių pasaulio kampelių – A. Babayan labai vertina ir bendradarbiavimą su Lietuvos ekologiniais ūkiais. Jų tiekiama aukštos kokybės šviežia produkcija – pavyzdžiui, tikra lietuviškas pasididžiavimas, stirnienos nugarinės kepsnys – taip pat yra svarbi meniu dalis. Restorano šefo filosofija – tvarus, ekologiškas maistas ir stiprus ryšys su vietiniais augintojais. Jau dešimtmetį restoranų versle dirbantis A. Babayan neslepia ambicingų planų išeiti į tarptautinę areną ir pasivaržyti su Europoje garsiais vardais.

„Virtuvėje kaip ir kūryboje – ribų nėra. Patiekalas niekada nėra baigtinis, jį kaskart galima pagaminti kitaip, geriau ir dar geriau...“, – įsitikinęs armėniškų šaknų turintis „Hazienda Steakhouse“ šefas.

Atviri renginiams

Vienas didžiausių vidinio kiemo erdvių sostinėje turintis restoranas atviras ir įvairiems renginiams – asmeninėms bei verslo šventėms. Svečiai kviečiami apsilankyti degustacijose, paragauti pietų su verslo partneriais, pavakarieniauti su šeima ar draugais. J. Griškevičienės teigimu, atkartoti tai, kuo visada garsėjo ši vieta, o dar ir patobulinti potyrius, nebus lengva, tačiau prasminga.

„Išdidžiai priimame šį iššūkį. Haziendos XVI amžiaus rūsiai vėl pilni išskirtinio vyno, podėliai – gardžiausios mėsos, o gražiausias senamiesčio kiemelis laukia svečių. Kviečiame visus, kurie jaučia nostalgiją šiai vietai ar nori išbandyti pasaulinio lygio meniu, užsukti ir patiems įvertinti HAZIENDA STEAKHOUSE atgimimą”, – kalba UAB „Royal Food LTU“ direktorė.