This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kulinarinė savatgalio popietė >> Meksika

2007-11-04
Publish your own article

„Ceviche con pescado“ (žuvies  salotos)
Sveikatos sergėtojai sako, kad žuvis tai visa Mendelejevo lentelė. Šiais laikais jau sunku pasakyti, kiek sveiką ir neužterštą produktą vartojame, bet vistik žuvį valgyti yra sveika. Ir štai puikios meksikietiškos žuvies salotos sekmadienio priešpiečiams.

Jums reikės:
100 g pasirinktos riebesnės žuvies (kardžuvė),
½  smulkinto svogūno,
1  žalias „čili“ (galima pakeisti aštriu padažu),
Trijų laimo citrinų sulčių,
Vieno apelsino sultys,
1 nedidelio smulkinto pomidoro,
1 avokado,
3 šaukštai aliejaus, kalendros lapelių, druskos ir pipirų ir kukurūzų traškučių.

Kardžuvę galite pakeisti tunu, tinka eršketas, lašiša ir kitos riebesnės žuvys.

Supjaustykite žuvį 1 cm dydžio kubeliais. Išspauskite laimo citrinos ir apelsino sultis bei užpilkite ant supjaustytos žuvies. Uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve apie 15-20 min.
Tuomet susmulkinkite svogūnus, česnaką ir „čili“ pipirą. Jei naudosite vietoje „čili“ padažą, tuomet maišykite šį. Užpilkite aliejų, įberkite druskos ir pipirų, įmaišykite susmulkintus kalendros lapelius, suspjaustytą pomidorą ir žuvies kubelius. Išmaišykite gerai visą masę, sudėkite į indus ir papuoškite supjaustytu avokadu.

Patiekite su kukurūzų traškučiais.

Jolanta Bagurskienė (virtuves@meniu.lt )
A.Bružo receptas ir asm.nuotraukos
Meniu.lt informacija