This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kulinarinė savaitgalio popietė. Turkija

2007-11-11
Publish your own article

Menemen – turkiški pusryčiai
Tai kiaušinienė, kurią pasigaminti labai paprasta. Tad griebkite produktus, ir ant jūsų pusryčių stalo garuos turkiška kiaušinienė.

Jums reikės:

2 pomidorų;

4-5 kiaušinių;

alyvuogių aliejaus arba sviesto (tinkamesnis sviestas);

poros žalių pipirų („čili“ arba paprastas žalias);

vienos svogūno galvos;

vienos česnako skiltelės;

druskos, pipirų.

Petražolės ir krapai papuošimui, pasirinktinai – fetos sūris.

Trims minutėms į karštą vandenį įmeskite pomidorus. Po to nulupkite jų odelę. Įkaitinkite keptuvę su riebalais ir suberkite jau susmulkintus pomidorus, tuomet žalią pipirą, svogūnus ir česnaką. Viską kepinkite apie 8-10 minučių, kol viskas suminkštės. Išplakite kiaušinius ir užpilkite ant kepinamų daržovių. Užbarstykite druskos ir pipirų.

Jei pasirinksite fetos sūrį, prieš baigiant kepti menemen, sutrinkite jį ir užbarstykite ant viršaus. Kepkite tol, kol sūris pradės tirpti. Kadangi tradicinės turkiškos duonos vargu ar surasite, puikiausiai tiks paskrudinta balta lietuviška duonelė.

Tai turbūt populiariausias iš kiaušinių keptas patiekalas Turkijoje.

Skanaus!

Jolanta Bagurskienė (virtuves@meniu.lt)
Nuotrauka iš asmeninio albumo 
Meniu.lt informacija