This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kulinarinė savaitgalio popietė. Italija

2007-11-18
Publish your own article

Šią sekmadienio popietę siūlau paragauti la insalata di patate della mamma (mamos bulvių salotų), kurias mano bičiulis apibūdino taip: „Labai labai skanu!“ Pasak jo, ar šventė, ar vakarėlis – tai puiki užkandėlė, tiesiog valgyk kada tik nori. Salotos gardinamos aliejaus ir acto užpilu arba majonezu.

Jums reikės:

· 5 didelių geltonųjų bulvių (Yukon gold veislės bulvės su plona žievele, jų galima rasti parduotuvėse).
· 1 didelio agurko.
· 5 salierų stiebelių.
· 1 raudonojo svogūno.
· 3/4 paprika įdarytų žaliųjų alyvuogių (šių taip pat galima nusipirkti prekybos centruose).
· Druskos ir pipirų.

Užpilui:

· 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus.
· 1/2 puodelio raudono vyno acto.
· 1/4 arbatinio šaukštelio česnako pudros arba majonezo (tinkamesnis būtų saldaus skonio). Jeigu pasirinksite pastarąjį, nedėkite į patiekalą alyvuogių.

Bulves su lupenomis sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir kaitinkite ant didelės liepsnos kol užvirs. Tuomet sumažinkite liepsną ir virkite tol, kol bulvės išvirs. Išvirusias bulves nusausinkite, atvėsinkite ir nenuluptas supjaustykite 1 cm kubeliais. Susmulkinkite agurkus, salierus, svogūnus ir sumaišykite su bulvėmis. Suberkite alyvuoges.

Uždėkite majonezo arba užpilkite alyvų aliejaus, actą ir česnako miltelius suplakite atskirame inde, užpilkite viską ant jau paruoštų salotų ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais, jeigu mėgstate aštriau – įpjaustykite „čili“ pipirų.

Skanaus!

Jolanta Bagurskienė (virtuves@meniu.lt)
Nuotr. http://otherpeoplesfood.blogspot.com
Meniu.lt informacija