This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kulinarinė praktika ir maitinimo įstaiga viename (svetur)

2005-10-28
Publish your own article

Prancūzijoje įsikūrusi „L‘Atelier des Chefs“ („Virtuvės meistrų ateljė“) yra ne tik maitinimo įstaiga, bet ir virtuvė, kurioje organizuojami kulinarijos kursai. Toks restorano ir kulinarijos kursų derinys leidžia priskirti „L‘Atelier des Chefs“ prie vienų originaliausių ir išskirtiniausių tiek šios šalies, tiek Europos maitinimo įstaigų.

Praktinė kulinarija
Atidarytas 2004 liepą Paryžiuje, „L‘Atelier des Chefs“ turi labai ypatingą ir individualų virtuvės stilių. „Vieną dieną Kanadoje mano brolis Nicolas užtiko vietą, kurioje buvo parduodamos receptų, pagrįstų patiekalų ragavimu, knygos. Mums patiko ši idėja ir mes ryžomės žengti truputėlį toliau – pradėjome organizuoti kulinarijos parengiamuosius kursus kartai, kuri niekada maisto namuose neruošė“, – paaiškina Francois Bergerautas, šios įstaigos įkūrėjas. „Mūsų projektas skirtas 25-45 metų žmonėms. Na, o geriausias mūsų veiklos pavyzdys – priešpiečių paruošimas per pusę valandos iš produktų už 15 eurų, kuriuos arba suvalgome, arba išmetame“.

„L‘Atelier“ – tai didelė virtuvė po stikliniu stogu, esanti didelės patalpos centre ir deranti prie valgomojo bei pardavimo patalpos. Mėgėjai, norintys lankyti kursus (vieną grupę sudaro 20 žmonių), paprastai užsiregistruoja internetu. Kiekvieną mėnesį „L‘Atelier“ pasiūlo naują programą. Kursų kainos svyruoja nuo 15 iki 68 eurų, priklausomai nuo to, kokie patiekalai ruošiami ir kokia kursų trukmė. Gėrimai ir papildomi užkandžiai apmokestinami atskirai. „L‘Atelier“ dažniausiai organizuoja penkias pamokas per dieną (nuo 30 minučių iki 2 valandų trukmės), kurias veda du profesionalūs „L‘Atelier“ virtuvės meistrai arba kviestiniai vyriausieji virėjai. Visas būsimo patiekalo sudedamąsias dalis, indus bei įrankius parūpina „Atelier“. Šioje virtuvėje dažniausiai yra ruošiami klasikiniai patiekalai su moderniomis detalėmis, todėl patraukia tiek vyrus, tiek ir moteris. „Visi, be abejonės, tuo mėgaujasi ir dauguma iš jų dar ne kartą sugrįžta“, – sako Francois Bergeraultas.

Įstaigos internetinė svetainė: www.atelierdeschefs.com

Gintarė Jankauskaitė
„Restoranų verslo“ Nr. 5/2005 (9) informacija