This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Konservatyvūs kokybei – naujoviški pagal poreikį

2015-02-17
Publish your own article

Naujienos restorane

Savaitės naujiena
Nors patys restorano vadovai save vadina konservatyviais ir naujienos čia ateina nuosaikiai, tačiau tos, kurios aktualiausios lankytojams. Viena pagrindinių naujovių „Savaitės naujiena“. Tai kas savaitę (o kartais ir ilgiau, kai lankytojai labai pamėgsta naujovę) atnaujinami specialūs virtuvės pasiūlymai, kuriuos kuria visas personalas. Būtent visas: ir virtuvės komanda, ir padavėjai, ir restorano vadovas kartu. Šis „El Gaucho Sano“ ypatumas (visa restorano komanda, kaip vienas organizmas) jaučiama bet kuriame restorano darbo etape, ir jei valgydami čia trumpam atitrauksite dėmesį nuo maisto ir pastebėsite restorano personalą, jų santykius ir bendrą darbą – tikrai tai pastebėsite.
Savaitės naujienų sprendimas kilo iš poreikio ir noro tiekti šviežią, sezonišką maistą. Todėl ant rašymo lentų kreida užrašyti pasiūlymai dažniausiai arba iš šviežių, sezoninių daržovių, arba iš tą savaitę turimos šviežios žuvies ir pan.

El_gaucho_Sano_1

Vynų korta
Dar viena restorano naujiena – vynų kortoje. Ištikimi lankytojai žino, kad korta sudaryta profesionalaus someljė ir joje galima rasti vynų iš visų pasaulio kampelių. Žinoma populiarumo pozicijų, prie mėsos kepsnių, neužleidžia raudonas vynas, tačiau neseniai papildytoje vyno kortoje atsirado ir dailiosios lyties atstovių garbinamas ir aperityvui tinkantis Prosecco ir Cava.

Dėmesys vegetarams ir veganams
Nepabijokime būti šiek tiek stereotipiški - Argentiniečių virtuvė, didžiuliai sultingi kepsniai ir sunkus, turtingas taninais, raudonas vynas atrodo vyriškas reikalas. Galbūt, tačiau „El Gaucho Sano“ moterims paruošė specialius kepsnius – 200g vietoj 350g. Taip pat meniu prasiplėtė pasirinkimai vegetarams, atsirado ir specialių patiekalų veganams.

Kepsniai iš Lietuvos pievų

Prakalbus apie jautienos kilmę, restorano vadovas Tomas Kuoras, išsamiai ir sklandžiai dėsto apie „mėsos geografiją“ ir skirtumus: pasakoja apie airiškos ir prancūziškos jautienos (ne)kokybę, giria Argentinoje bei Urugvajuje užaugintą mėsą, ir dėsto mėsos skonio skirtumus priklausomai nuo auginimo sąlygų ir net pašarų, kuriais šeriami gyvuliai. Pasvėrus visus niuansus laimi lietuviška jautiena, kurią restoranui tiekia patys ūkininkai. Jokios šaldytos ar vaakumuotos mėsos – savaime suprantama. Kaip ir jokio marinavimo – dviem kumščio smūgiais išmuštas kepsnys, druska, pipirai ir kokybiška žaliava - tai viskas ko reikia.

steikas

Ko nerasit niekur kitur...
„El gaucho Sano“ išvertus iš ispanų kalbos reiškia „Sveikas piemuo“. Sveikai restorane kepami ir kepsniai - autentiškai, švieži, dar šilti mėsos šmotai, kelias sekundes pakepami ant gyvos ugnies, to nerasit jokiam kitam kepsnių restorane.

Čia viskas tikra, be dirbtinės pompastikos. Neįpareigojančioje bet solidžioje aplinkoje, neatbaido sofistikuotas interjeras, restorane jausitės jaukiai. Ir net jei čia ateisite pirmą kartą ir bus kiek nedrąsu, brandūs padavėjai per kelias pirmas Jūsų bendravimo minutes taps Jūsų draugais padėsiančiais padaryti tinkamiausią pasirinkimą.