This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Klaipėdos „Ferdinande“ - autentiški rusų virtuvės patiekalai (Klaipėda)

2005-06-14
Publish your own article

Šiai demokratiškai virtuvei daug įtakos turėjo pravoslavų religija ir jos papročiai, todėl šventinis rusų stalas nuolat lūžta nuo valgių ir gėrimų gausos, o svečiai stebisi šeimininkų svetingumu.

Tikros rusų virtuvės valgių, gaminamų pagal autentišką receptūrą galima paragauti Klaipėdoje (Naujoji Uosto g.10) įsikūrusioje tavernoje „Ferdinandas“. Pavadinimas likęs dar nuo senų laikų, kai Ferdinandu vadinosi gatvė, kurioje stovi pastatas, taip pat tokiu vardu buvo vadinamas ir šalia esantis skveras. Tavernos klasikinis aludės stilius su rusų tautos detalėmis suteikia jaukumo ir paprastumo, todėl čia gerai jausis tiek verslininkai, tiek pasislėpti norinti įsimylėjėlių porelė. Tik įėjus pro „Ferdinando“ duris, akį traukia antikvariniai samovarai, senos šeimininkų šeimos fotografijos, rusų dailininkų paveikslai, stilingas židinys. Lankytojus pasitinka ir kviečia skaniai papietauti puikiai nusiteikusios ir rusiškais tradiciniais drabužiais pasipuošusios padavėjos.

„Ferdinando“ šeimininkai nutarė savo svečiams gaminti tikrą rusišką virtuvę. „Rusų virtuvė daugumai asocijuojasi su valgymu sovietiniais laikais valgyklose, - pasakoja šeimininkė, - mes nežinome kokia turtingi ir skanūs yra šios šalies valgiai“. Tavernoje lankytojai gali mėgautis originaliais rusiškais patiekalais, kurių ne tik Baltijos šalyse, bet net ir pačioje Rusijoje sunku surasti. „Kad tau, pone, valgymas į sveikatą“, - linki „Ferdinando“ valgiaraštis, „Puota be blynų – nėra ko valgyti“ ar „Šampanu vaflius užsigeriu ir viską pasaulyje pamirštu...“ - byloja rusų patarlės, todėl čia tikrai skanu, sotu ir svetinga. „Ferdinando“ virtuvė gamina patiekalus pagal rusų sentikių užrašus ir garsaus gurmano grafo Piotro Stolypino receptus, kurie lankytojus žavi ne tik savo skoniu, kvapu, bet ir išradingais pavadinimais.

Sibiro daržovių salotos, kunigaikščio Potiomkino baklažanų užkandis, rusiška rinktinė mėsos solianka, cariškas upėtakis, rusiška degtinė užšaldytoje taurelėje ir dar daugelis kitų ypatingų skanėstų sužavės ne tik vietinius gyventojus, bet ir atvykusius turistus.

„Ferdinandas“ penktadieniais ir šeštadieniais svečius kviečia pasiklausyti gyvos rusų muzikos.

Jolita Vitkauskaitė