This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kinų restoranuose - kiniškas alus

2004-12-18
Publish your own article

Šalies kinų restoranuose neseniai pradėtas siūlyti iš Kinijos importuotas alus lietuviško alaus nenurungė, tačiau kiniško maisto mėgėjų dėmesio nestokoja.

Vilniaus bendrovės „Stagutas“, nuo rudens importuojančios šviesų 4,5 laipsnio stiprumo kinišką alų „Tsingtao“ , komercijos direktorius Algis Daunoravičius sakė, kad kiniško alaus galima rasti ne tik didmiesčių, bet ir provincijos kinų restoranuose.

Pasak jo, šių restoranų savininkai pasiūlymą pirkti kinišką alų įvertino labai palankiai. „Kinai šeimininkai, skirtingai negu lietuviai, net neklausė, kiek kiniškas alus kainuos, iš karto sutiko jį imti“, - sakė A. Daunoravičius.

„Stagutas“ į Lietuvą kol kas atvežė 40 tūkst. litrų kiniško alaus. Restoranams jis atiduodamas po 2,30-3,20 lito, pastarieji klientams alų parduoda po 4-7 litus.

„Dažniau jis užsisakomas paragauti. Antrą kartą klientas paprastai renkasi lietuvišką alų“, - sakė restorano „Stebuklingas paukštis“ direktorius Alvydas Kvietkauskas. Jis prognozuoja, kad pasiūlius klientams kiniško vyno, jo populiarumas būtų didesnis nei alaus.

Restorano „Pekino antis“ direktorė Jūratė Vang sakė, kad kinišką alų pripažino iš viso alaus nemėgstantys lietuviai. O„alaus, ir ypač stipraus, mėgėjai jį vadina vandeniu ir į lietuvišką alų neiškeičia“. J. Vang teigimu, pradėjus siūlyti kinišką alų ir galvojant apie kinišką vyną bei degtinę, lietuviško alaus neketinama atsisakyti.

Kinų restorano „Aromatinis rūkas“ direktorė Indzian Nie sakė, kad iš 100 klientų, paragavusių kiniško alaus, 78-iems šis gėrimas patiko. „Kad klientams šis, švelnesnis ir silpnesnis už lietuvišką alų gėrimas patinka, rodo tai, kad buteliuose nerandame alaus likučių“, - sakė restorano „Trys klevai“ direktorius Vytautas Vaidžiulis.

Pirmasis „Tsingtao“ alus pagamintas 1903 metais - jį išvirė Kinijoje apsigyvenę vokiečiai. Alaus gamybai naudojami miežiai atsivežami iš Australijos ir Kanados. Dabar „Tsingtao“ alus sudaro 80 proc. kinų alaus eksporto.

„Laisvalaikio“, BNS informacija
http://laisvalaikis.meniu.lt