This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Kauno „Europa“ gundo didkepsniais (Kaunas)

2005-07-04
Publish your own article

Kauno restoranas „Europa“ ranka pasiekiamas nuo Laisvės alėjos, bet įėjęs į siaurą J. Gruodžio gatvelę jauti, kad tai – jau senamiesčio teritorija.

„Europa“ – „Santakos“, vieno iš nedaugelio Kauno 4 žvaigždučių viešbučių, restoranas – įsikūręs ant Senamiesčio ir Naujamiesčio ribos. Tai keista Kauno vieta – sukdamas čionai iš Laisvės alėjos dar manai, kad esi miesto centre, o už pusšimčio metrų staiga atsiduri Senamiesčio pakraštyje. Tiesa, siauros J. Gruodžio gatvelės architektūra – ne iš tų laikų, kaip netoliese stūksanti Šv. Gertrūdos bažnytėlė; čia jautiesi lyg XIX šimtmečio turtingų žydų kvartale.

Darbo dienomis automobilių stovėjimas bene visur aplink mokamas. „Europos“ svečiai gali naudotis nemokama „Santakos“ viešbučio automobilių stovėjimo aikštele. Ji nėra tokia erdvi, kad į ją tilptų visų restorano svečių automobiliai, bet kur kas erdvesnė nei daugelio Kauno centre esančių restoranų automobilių stovėjimo aikštelės.

Kaip ir visuose viešbučių restoranuose, „Europoje“ tiršta žmonių per pusryčius. Vėliau jų sumažėja, be to, restoraną sudaro kelios erdvės, yra atskirų salių. Rasti nuošalų kampelį pokalbiui čia galima. Tiesa, reikia turėti omenyje, kad čia siūlomi dabar dalykiniais pietumis vadinami kompleksiniai pietūs, be to, dažnai vyksta įvairios konferencijos ir seminarai. Tad daug žmonių gali būti ne tik ryte.

Jeigu mėgstate paganyti akis po restorano interjerą ar norite jo prabanga nustebinti svečią, turėtumėte eiti kitur – „Europoje“ viskas gana minimalistiška ir funkcionalu. Tiesiog viešbučio restoranas.

Vis dėlto reikia pridurti, jog būtent šį restoraną savo susirinkimams pasirinko vienas iš Kauno „Rotary“ klubų.

Padavėjai kantrūs
Restorano darbuotojai kantriai laukė, kol išsirinkome stalelį. Jų išdėstymas restorane skiriasi ir tuo, ką gali matyti iš savo vietos, ir tuo, kaip kiti mato tave. Yra vietų, tinkamų mėgstantiems, kad juos matytų ir girdėtų visi, yra ir tinkamų norintiems pasislėpti nuo viso pasaulio.

Išsirinkome vietas nedideliame uždarame kiemelyje. Paskui persigalvojome, padavėja taip pat kantriai palydėjo prie kito stalelio.

„Europos“ valgiaraštis nėra iš tų, kurį galėtum vartyti valandą ir nepajėgtum išsirinkti. Tačiau pagrindinių patiekalų tikrai pakanka – 22. Brangiausias – jautienos kepsnys „Europa“, kainuoja 35 Lt, vištiena sūrio padaže – 27 Lt. Valgiaraštyje visai nėra ant grotelių keptų kepsnių. Pradedame nuo salotų. „Graikiškos“ salotos (9 Lt) yra tiesiog graikiškos salotos – sūris, alyvuogės, daržovės. Ir apie tuno salotas galima pasakyti tą patį (8 Lt). Porcijos gana didelės, produktai švieži. Vienas iš mūsų susiviliojo blyneliais su raudonaisiais ikrais (28 Lt). Jie pasirodė besą nedidelė porcija karštos užkandos su kiek rieboku padažu. Ikrai – tikri, blyneliai – lietuviški. Bulviniai blynai su lašiša kainuoja 16 Lt. O štai „Europos“ firminiu jautienos didkepsniu iš tiesų galima pavaišinti verslo partnerį. Didžiulis gerai marinuotos jautienos kepsnys iš pirmo įspūdžio atrodo kaip sunkiai peiliu įveikiamas mėsos kalnas, bet – tik iš pirmo žvilgsnio. Minkšta švelnaus skonio mėsa, daugybė daržovių, elegantiškai serviruotas patiekalas.

Vynų „Europoje“ daug, jų rūšių – daugiau nei karštųjų patiekalų. Verslo pergalei laistyti - šampanas „Dom Perignon“ (750 ml - 920 Lt) ar „Moet Chandon“ (750 ml – 280 Lt). Mums pakako raudonojo sauso „Malesan Merlot“ (150 ml – 7 Lt). Jeigu norite ko nors stipresnio, galite rinktis tarp viskio „J. Walker Blue Label“ (40 ml – 90 Lt) ar konjako „Henessy X.O.“ (40 ml – 70 Lt) ir paprastos lietuviškos degtinės (40 ml – 3,5 Lt.).

Restorano „Europa“ archyvo nuotr.

Vytautas Gaižauskas
Verslo žinios, 2005 07 01
Skaityti kitus „Verslo žinių savaitgalio“ straipsnius>>