Rinkdami vyną prie karpio pernykščio – 18 – ojo Vyno žurnalo numerio vyno ir šventinių užkandžių derinimo sesijoje, pastebėjome, kad bent jau neutraliai su patiekalu jungėsi beveik visi vynai, išskyrus salstelėjusį ir labai lengvą Mozelio rizlingą.
Troškintas karpis a la juive
Derantis vyno stilius: Rūgštus, elegantiškas baltasis, rožinis arba raudonasis
Domaine Servin Chablis AOC (baltasis, Prancūzija, Burgundija)
H.Bourgeois Petit Bourgeois Rose (rožinis, Prancūzija, Luara)
Ferraton Crozes Hermitage Matiniere Rouge AOC (raudonasis, Prancūzija, Rona)
Keptas karpis
Derantis vyno stilius: Sausas, rezervuotas, gaivus baltasis
Masciarelli Trebbiano d’Abruzzo DOC (baltasis, Italija, Abrucai)
Domaine Servin Chablis AOC (baltasis, Prancūzija, Burgundija)
La Julienne Cuvee des Conti Blanc Bergerac AOC (baltasis, Prancūzija, Pietvakariai)
Weingut Salomon Undhof Pfaffenberg Riesling Kremstal (baltasis, Austrija)
Karpis drebučiuose
Derantis vyno stilius: Sausas, kvapnus, kiek žemiškas , gaivus baltasis
Chateau Buisson Redon Sauvignon Blanc Bordeaux AOC (baltasis, Prancūzija, Bordo)
Pares Balta Calcari Xarel.lo Penedes DO (baltasis, Ispanija, Penedes)
De Martino 347 Vineyards Sauvignon Blanc (baltasis, Čilė)
Arūnas Starkus
Nuotrauka: beatricechristiana.wordpress.com