This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Japonijoje – alus iš pieno (svetur)

2007-02-02
Publish your own article

Nakasibos miesto (Japonija) parduotuvės nuo vasario 1 d. pradėjo prekiauti neįprastu alumi. Alus „Bilk“ gaminamas laikantis visų taisyklių, tik vietoje vandens naudojamas karvės pienas. Ši idėja kilo vietos fermeriui, kai dėl perprodukcijos ir realizavimo trukdžių jam teko atsikratyti didelio pieno kiekio. Išradingasis valstietis papasakojo apie savo sumanymą vienai alaus bendrovei, kuri ir užsiėmė neįprasto produkto gamyba.

Vienintelis šio alaus gamybos proceso sunkumas yra tas, jog pienas šildomas ne ant ugnies (nes alaus virimo temperatūra neaukšta ir įprastai kaitinant jis gali paprasčiausiai išgaruoti), o karštu oru. Vėliau į pakaitintą pieną dedamos alaus mielės ir apyniai, alumi virstantis pienas palaikomas. Kai prasideda fermentacijos procesas, skystis savo spalva ir kvapu primena arbatą su pienu. Ataušus spalva pasikeičia ir gėrimas atrodo kaip įprastas filtruotas alus.

Gėrimo pavadinimas „Bilk“ atsirado sujungus žodžius „beer“ (ang. alus) ir „milk“ (ang. pienas). Gamintojai tikina, kad jo skonis pasižymi neįprastu skoniu su vaisiniu prieskoniu. Šis gėrimas bus pardavinėjamas 0,33 litro talpos buteliuose, kainuosiančiuose apie 380 jenų.

Pagal http://www.rian.ru  parengė Jolanta Bagurskienė
Meniu.lt informacija