This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Įvyko Pasaulinės virėjų draugijų asociacijos Europos regiono prezidentų konferencija (LRVVKA)

2005-10-27
Publish your own article

2005 m. spalio 6-9 d. Budapešte, Vengrijoje, įvyko Pasaulinės virėjų draugijų asociacijos (WACS) Europos regiono prezidentų konferencija, kurioje dalyvavo atstovai iš 26 Europos šalių. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijai (LRVVKA), kaip kandidatei į WACS narystę, atstovavo prezidentas Valius Čepanonis.

Konferencijoje susirinkusiuosius pasveikino WACS prezidentas F. Metzas bei Vengrijos gastronomijos asociacijos prezidentas I. Peto’as. Renginio metu buvo aptarta WACS tarybos veikla bei numatomi ateities planai. Buvo kalbama apie Šiaurės, Centrinio ir Pietų Europos regionų plėtros strategijas. Taip pat Centrinės Europos regiono vadovas R. Metzas pristatė WACS virtuvės meistrams už laimėjimus taikomus sertifikavimo kriterijus. Kipro virtuvės vyriausių virėjų asociacijos prezidentas Y. Agapiou’as informavo apie 2006 m. vasario mėn. Nikosijoje rengiamą Viduržemio jūros regiono gastronomijos parodą. Be to, pranešta, kad 2006 m. lapkričio 18-22 d. Liuksemburge organizuojama 10-oji tarptautinė paroda „EXPOGAST 2006“, kurios metu vyks konkursas „Pasaulio kulinarinė taurė“.

Taip pat buvo aptartas WACS Kongresas, vyksiantis 2006 m. kovo 12-16 d. Oklende, Naujojoje Zelandijoje, kurio metu planuoja dalyvauti daugiau nei 800 virtuvės meistrų iš 70 pasaulio šalių. Kongreso metu planuojamas vienas svarbiausių ir garbingiausių įvykių Lietuvos virtuvės vyriausiems virėjams – oficialus LRVVKA priėmimas į Pasaulinę virėjų draugijų asociaciją.

Tarptautinių ryšių užmezgimas su WACS, šiuo metu jungiančia 72 asociacijas iš viso pasaulio, yra neįkainuojamas indėlis stiprinant Lietuvos virėjų profesinį potencialą bei keliant Lietuvos gastronomijos lygį.

Konferencijoje buvo svarstyti pasiūlymai dėl WACS 34-ojo Kongreso organizavimo 2010 m. Čekijos respublikoje, Prancūzijoje ar Ispanijoje. Buvo prisiminti istoriniai įvykiai, kuomet WACS 1-asis Kongresas įvyko 1928 m. spalio mėn. Sorbonos universitete, Paryžiaus mieste. Remiantis tuo, kad Paryžius – vienas iš Europos miestų, turinčių pasaulinio lygio pripažinimą gastronomijos srityje, nuspręsta 2010 m. Kongresą rengti gurmanų sostinėje, galinčioje didžiuotis aukščiausio lygio kulinariniais pasiekimais, kur įvertinti prancūziškų patiekalų kokybę galima daugiau nei 10 tūkst. veikiančių restoranų.

Taip pat aptartas kitas Europos regiono prezidentų susitikimas, vyksiantis Suomijoje 2006 m., kurio pagrindiniais organizatoriais paskirta viena iš WACS Šiaurės Europos regiono narių – Suomijos virtuvės vyriausių virėjų asociacija.

Po konferencijos dalyviams buvo surengta pažintinė, turistinė kelionė, kurios metu buvo pristatomas istorinis ir kultūrinis Vengrijos paveldas.

LRVVK asociacijos prezidentas džiaugėsi maloniu priėmimu ir draugiškų ryšių užmezgimu su WACS nariais. Siekdami pasidalinti ilgamete profesine patirtimi bei įvertinti LRVVKA veiklą, garbingi svečiai iš WACS atvykta į Lietuvą. Š. m. lapkričio 4-6 d. Lietuvos Jaunųjų Virėjų čempionate teisėjaus WACS Europos regiono vadovas ir Šiaurės šalių vyriausių virėjų asociacijos prezidentas Gissuras Gudmundssonas bei Suomijos virtuvės vyriausių virėjų asociacijos prezidentas Marttis Lehtinenas. 

Daugiau nuotraukų >> 

LRVVKA informacija