This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Įvyko atrankinis konkursas į „Bonduelle Žalioji Kepurė 2007“ finalą

2007-08-04
Publish your own article

Konkursas vyko liepos 13 d. Vilniuje UAB „Baltic Master“ patalpose. Jį rengė „Bonduelle“  kartu su Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA).

Konkurse dalyvavo 5 kulinarai iš įvairių Lietuvos restoranų:
1. Sergej Borovych UAB „Jeruzalės boulingo klubas“;
2. Rasa Kibildytė UAB „Raminora“;
3. Artūras Kondratjevas UAB „Europa group“;
4. Rima Ališauskienė UAB „Delano“;
5. Rytis Kairys UAB „DC Holdingas“.

Dalyvius stebėjo ir vertino nepriklausomų virėjų profesionalų komisija:
· Valius Čepanonis (Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas);
· Tomasz Szymanski („Bonduelle Polska“ vyriausias virėjas/technologas);
· Stanislav Kizenevič (Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidiumo narys).

Taip pat dalyvių paruoštus kulinarinius šedevrus vertino gurmanų komisija sudaryta iš žiniasklaidos atstovų (portalą Meniu.Lt atstovavo direktorė Elena Pipiraitė, o žurnalą „Gurmano gidas“ - vyr. redaktorė Ieva Dorelaitienė) bei kt.

Konkurso metu kiekvienam dalyviui reikėjo paruošti 6 šalto užkandžio porcijas.

Konkurso metu  nepriklausomų virėju profesionalų komisija atsižvelgė į gausybę kriterijų:
· Mise en place (švara ir higiena darbo metu, produktų naudojimas, darbo organizavimas, laiku baigtas darbas);
· Profesionalumas;
· Patiekalo pateikimas lėkštėje (švara, skonio ir prieskonių pojūtis, dirbtinių dekoracijų nenaudojimas, vizualinis patiekalo apipavidalinimas, kūrybingumas).

Atsižvelgus į visus vertinimo kriterijus, profesionalų komisija geriausiuoju išrinko Sergej Borovych patiekalą „Jūros velnio pagunda“.

Daugiausiai gurmanų-skanautojų komisijos simpatijų susilaukė Artūro Kondratjevo patiekalas „Morkų, brokolių ir kalafijorų putėsiai su kepta antiena ir balto vyno drebučiais“.

Sergej Borovych vyks į Finalą Lenkijoje, kuris bus rengiamas Varšuvoje 2007 rugsėjo 7 d.
Finalo dalyviai bus stebimi ir vertinami profesionalų komisijos, kurią sudarys 5 geriausi vyriausieji virėjai iš Lenkijos (Piotr Pabisiak iš „Sheraton“, Jerzy Pasikowski  iš KSK virėjų klubo ir kt.) bei kitų šalių. Profesionalų komisijai taip pat atsovaus gerbiamas Valius Čepanonis.
Finalo nugalėtojui atiteks pagrindinis prizas - stažuotė Prancūzijoje, „Bonduelle Akademijoj“ bei finalo dalyvių laukia kiti materialūs prizai.

„Bonduelle Baltics“ ir Meniu.lt informacija