This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Italijoje jau leidžiama atkimšti jauno vyno butelius (svetur)

2005-11-11
Publish your own article

Italijoje nuo sekmadienio leidžiama atkimšti pirmuosius jauno vyno butelius, remdamasi naujienų agentūra „Novosti“, praneša ELTA.

Pagal tradiciją, kuri Apeninuose tapo įstatymu, jauną vyną pardavinėti ir gerti galima tik nuo lapkričio 6 dienos. Iki to laiko jauno vyno negalima net ragauti.

Jauno vyno, šalyje vadinamo „novello“, sezono pradžia Italijoje – tikra šventė. Daugelis vyndarių atveria savo vyninių, kuriose gamina ir brandina gėrimą, duris visiems norintiesiems ir vaišina svečius dykai. Žmonės ragauja kvapnų, minkštą ir, anot specialistų, neįpareigojantį vyną.

„Novello“ bus pardavinėjamas tris mėnesius. Tiesa, pagal griežtas taisykles, Italijoje jauną vyną galima gerti tik iki gruodžio pabaigos, nes paskui jis pradeda „senti“.

Geras jaunas vynas žada labai gerą subrendusį vyną, nepasisekęs jaunas vynas reikalauja daug pastangų jį pagerinti.

ELTA