This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Italai vėl galės valgyti jautienos nugarinę su kaulu (svetur)

2005-10-03
Publish your own article

Žinomiausias pasaulyje itališkas mėsos kepsnys „bistecca alla fiorentina“ vėl atsiras Italijos restoranų valgiaraščiuose. Europos Parlamentas pagaliau leido pardavinėti ir patiekti jautienos nugarinę su kaulu, kuri buvo uždrausta beveik prieš penkerius metus dėl Europoje paplitusios galvijų kempinligės, remdamasi naujienų agentūra ANSA, praneša ELTA.

„Fiorentina“ – Toskanoje ypač mėgstamas patiekalas – didelė, iki trijų pirštų storio, jautienos porcija su kaulu, sverianti apie kilogramą. Ji kepama ant žarijų, ne ilgiau kaip po tris minutes iš abiejų pusių, patiekiama dar su krauju.

Italams buvo tikra tragedija, kai šią mėsos rūšį uždraudė vartoti Europos Sąjunga. Florencijoje dėl draudimo pardavinėti jautienos nugarinę netgi buvo paskelbtas gedulas. Per miestą žmonės nešė karstą su didžiuliu karvės nugarinės gabalu. „Laidotuvių“ procesijoje dalyvavo dešimtys tūstančių žmonių.

Paskutinis 1 kilogramo svorio „fiorentinos“ gabalas buvo parduotas aukcione. Jį už kelis tūkstančius eurų nusipirko dainininkas Eltonas Džonas (Elton John).

ELTA