This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Įdomūs Europos restoranai. Rusija (1)

2006-05-16
Publish your own article

Rusijos restoranų verslas visų pirma sietinas su Maskva. Šalies sostinė – vieta, kurioje kuriasi ir plėtojasi naujos ir įdomios maitinimo rinkos koncepcijos. Ir tik po to kai kurios iš jų pasiekia ir kitus šalies regionus. Paprastai didesnės kompanijos, diktuojančios šalies restoranų madas, savo verslą toliau plėtoja Sankt Peterburge, o kituose miestuose mieliau steigia franšizės pagrindu valdomus taškus. Todėl nenuostabu, kad nuomos kainos Maskvos centre itin didelės, o konkurencija – žiauri. Šiame straipsnyje pristatome keletą įdomesnių barų ir restoranų, kurių vieni priklauso sparčiai besiplečiantiems tinklams, o kiti yra tiesiog pavienės, tačiau išsiskiriančios savo originalumu bei ne vieną apdovanojimą pelniusios, koncepcijos.

Puiki vieta pailsėti po sočių pietų
Kokteilių baras „30/7“ yra, turbūt, vienintelė maitinimo įstaiga Maskvoje, kurioje nėra beveik jokio maisto. Baro valgiaraštyje – tik riešutai ir kuklus sumuštinių pasirinkimas. Pagrindinis dalykas, kuris siūlomas baro lankytojams – įvairūs alkoholiniai kokteiliai. „30/7“ su pasididžiavimu savo svečiams pristato ir daugiau nei 100 viskio rūšių. Nors Maskvoje yra beveik 3 000 barų, didžiausią pelną gaunančių iš vyno ir kitų alkoholinių gėrimų pardavimo, tačiau nė vienas iš jų negali prilygti „30/7“. Beje, kokteilių baro pavadinimas reiškia pastato, kuriame įrengtas baras, numerį. Šios įstaigos geografinė padėtis tikrai gera, nes kaimynystėje veikia tokie restoranai kaip „The Gallery“, „La Mare“ ir „Boulevard“. Tad nemaža „30/7“ klientų dalis yra šių restoranų lankytojai, užsukantys po sočių pietų išgerti gaivaus kokteilio. Vidutinė sąskaita bare – 30 JAV dolerių. „30/7“ taip pat turi šį tą unikalaus ir savo interjere: ilgas juodas baras akį patraukia baltu marmuriniu viršumi. Be to, už baro esanti siena-veidrodis patalpą daro vizualiai didesnę, nes iš tikro ji teužima 150 kv. metrų. Atidarytas 2004 rugsėjį, kokteilių baras „30/7“ jau sulaukė nemažai palankių maitinimo srities specialistų vertinimų, o antruosiuose kasmetiniuose apdovanojimuose „Lavrovy List“ („Lauro lapas“) pelnė pirmąją vietą už sėkmingiausią metų projektą. „30/7“ dirba visą parą.
Interneto svetainė: www.bar30-7.ru

Maskvos gyventojai atranda Italiją
Vienas paskutiniųjų garsaus Maskvos restoranų verslo veikėjo Arkadijaus Navikovo („Navikov Restaurant Group“) kūrinių – restoranas „Cantinetta Antinori“ yra pirmasis tikrai puikus aukšto lygio restoranas, bent jau savininko nuomone. Vis dėlto tai yra dvidešimt antrasis jo aukšto lygio projektas. Beveik visi Arkadijaus Navikovo projektai yra aukštos klasės, nuo mados neatsiliekančios maitinimo įstaigos. Iš kitų 21 restoranų „Cantinetta Antinori“ išsiskiria tuo, kad lankytojams siūlo tik autentiškus Italijos virtuvės patiekalus. Šis restoranas – puikus Navikovo partnerystės su vyno tiekimo įmone „MBG“, besinaudojančia privilegine teise importuoti „Antinori“ vynus į Rusiją, rezultatas. „Cantinetta Antinori“ restorano sėkmės paslaptis – gebėjimas derinti klasikinę italų virtuvę su puikiai parinktu vynų asortimentu, jaukia aplinka ir išskirtiniu aptarnavimu. Už „Cantinetta Antinori“ virtuvę visiškai atsako iš Toskanos kilęs virėjas Mauro‘as Panebianco‘as. Tad nenuostabu, kad restorano valgiaraštyje galima rasti itin charakteringų Toskanos regiono patiekalų, tokių kaip minkštas sūris, vadinamas „burrata“, putpelės salotos arba autentiškos Toskanos dešrelės. Valgiaraštyje itin mažai ant grotelių keptų patiekalų. Nemažą restorano klientų dalį sudaro vietiniai italai. Vidutinė restorano sąskaita vienam žmogui – 100 JAV dolerių. Restorane yra 230 sėdimų vietų.
Interneto svetainė: www.novikovrestaurants.ru/restaurants/antinori


Parengta pagal „Food Service Europe & Middle East“ ir užsienio spaudą
„Restoranų verslo“ informacija