This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Gyvą čekišką alų, gaminamą aludėje „Būsi trečias“, pamėgo ne tik vilniečiai, bet ir svečiai iš užsienio (Vilnius)

2006-02-03
Publish your own article

Ne paslaptis, jog alus mūsų šalyje yra ypač mėgiamas ir vertinamas. Labiausiai lietuviai vertina lietuvišką alų, kuris atitinka jų skonį ir charakterį. Sostinės senamiesčio Totorių gatvėje įsikūrusi aludė „Būsi trečias“ įrodė, kad čekiškas alus nėra prastesnis ir taip pat labai mėgiamas.

Prieš 200 metų Totorių gatvė, kurioje dabar įsikūrusi aludė, dar kitaip buvo vadinama degtindarių gatve, o čia stovėjusiuose „Velnio namuose“ buvo varoma karčioji. Tokia aplinka šeimininkus tarsi įpareigojo gaminti alų ir atitinkamai įrengti aludės interjerą.

„Būsi trečias“ alus verdamas pagal autentišką čekišką receptūrą čia pat aludė rūsyje, kuriame sumontuota specialiai alaus barams skirta alaus gamybos įranga. Čia gaminamas alus yra toks, koks turėtų būti čekiškas alus – šviesus, lengvas, nestiprus. Tokio gyvo, nepasterizuoto alaus realizavimo terminas – iki 15 dienų, todėl šeimininkai gali visada pasigirti svečiams siūlantys šviežią alų, o didžiausių smalsuolių norai bus visada patenkinti ir jie galės apžiūrėti alaus darymo įrangą. Šeimininkai žada, kad nuo čia gaminamo alaus ryt rytą neskaudės galvos ir Jūs jausitės puikiai!

„Būsi trečias“ galite paragauti šviesaus (5,1-5,3 %) ir juodo alaus (iki 6,3 %). Su šviesiuoju „Būsi trečias“ alumi daromi alaus kokteiliai: lankytojai gali paragauti vyšnių, karamelės, airiško viskio, gervuogių, juodųjų serbentų, kokoso riešuto, aviečių, migdolų, braškių ar spanguolių skonio kokteilių. Prie „čekiško“ alaus svečiams siūlomos įvairios salotos, šalti, karšti užkandžiai, jautienos, kiaulienos ar vištienos kepsniai, kepami ant žarijų. „Mūsų valgiaraštyje siūlomi užkandžiai ir karštieji patiekalai puikiai tinka prie gaminamo alaus, todėl jų net nesinori keisti ir įvesti daugybės naujovių“, – pasakoja šeimininkas p. Romualdas Vacius.

Kurdami aludės interjerą šeimininkai siekė, kad atvykęs klientas jaustųsi patogiai ir jaukiai. „Būsi trečias“ interjere, pasak šeimininkų, apgalvotas kiekvienas kampas ir detalė, o baldai jų pačių gamybos!

Per kelis darbo metus aludė subūrė nemažą nuolatinių klientų ratą, kurie čia atvyksta alaus atsigerti, papietauti, linksmai pasišnekučiuoti su draugais. Dažnai apsilanko svečių iš įvairių ambasadų ar užsieniečių, kuriems smalsu paragauti gyvo, nepasterizuoto, čia pat pagaminto alaus.

„Būsi trečias“ turi nedidelę (20 vietų) degustacijų salę, organizuoja banketus, furšetus ir kitus pobūvius.

Daugiau apie aludę>>

Jolita Vitkauskaitė
Meniu.lt informacija