This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

Gurmaniškas Obuolio muzikos klubo ruduo kvepia grybais ir žvėriena (Vilnius)

2007-10-07
Publish your own article

Nepraėjo dar nė pusmetis, kai sostinės Šnipiškių gatvėje atsinaujinęs duris pravėrė Obuolio muzikos klubas ir restoranas „Apple Pub“, tačiau ši vieta vis drąsiau rodo savo gastronominį
veidą ir nešykšti gerbėjams naujienų. Praėjusią savaitę į kviestinį vakarėlį susirinkę svečiai pirmieji įvertino gurmaniškus rudens sezono skanėstus.

Violetinis garnyras
„Norėjome suspėti, kol dar yra šviežių grybų ir uogų“, – dingstį kuo anksčiau pateikti naujienų šaltajam sezonui atskleidė restorano virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas.

Energingasis virtuvės meistras tikina, kad nėra medžioklės entuziastas, tačiau negalįs nustygti nepasiūlęs patiekalų su tokia mėsa, kokios didkepsniais garsėjančiame „Apple Pub“ valgiaraštyje iki šiol nebuvo.

Šį rudenį R. Bolgovas siūlo paskanauti lietuviškos ėrienos nugarinės kepsnio. Puikios kokybės mėsa porą valandų marinuojama su penkių rūšių pipirais, čiobreliais ir alyvuogių aliejumi. O kepsninėje ruoštas kepsnys patiekiamas su netikėtų spalvų ir ypatingų skonių garnyru – violetinių bulvių „Vitelotte“ koše ir raudonųjų paprikų padažu (58 Lt).

„Mėlynąsias bulves pirmąkart pamačiau prieš metus dalyvaudamas Kremliaus kulinarinės taurės čempionate Maskvoje. Mane jos sužavėjo ir neįprasta išvaizda, ir įdomiu skoniu. Mūsų restoranuose jos dar retos daržovės“, – teigė virtuvės strategas.

Tarp sezono
naujienų į valgiaraštį įrašytos ir baravykais gardinamos ėriukų širdelės. Kad šie komponentai itin dera, pačiam gastronomui buvo netikėtas atradimas.

R. Bolgovas pasakojo, kad į visų restoranų, kur dirbo, valgiaraštį jis būtinai įtraukdavo ir strutienos kepsnių. „Tai ideali mėsa tiems, kurie rūpinasi savo kūno linijomis, laikosi dietos“, – aiškino virtuvės šefas. Šią iš lietuvių tiekėjų gaunamą šviežią paukštieną galima kepti ir nemarinavus. Ant grotelių trumpai pakepta strutiena būna sultinga, o skoniu šiek tiek primena jautieną.

Strutienos kepsnį „Apple Pub“  gastronomas derina su įvairių daržovių troškiniu, bulvių ir voveraičių apkepu. O ypatingo aromato patiekalui suteikia apie tris valandas ruošiamas „Porto“ vyno padažas (56 Lt).

Stirniena – visą sezoną
Žvėrienos mėgėjai jau gali išmėginti ir restorane paruoštos stirnienos nugarinės. „Apple Pub“ tiekiama šaldyta stirniena, tačiau kaip tik tai garantuoja, kad šios mėsos restoranas nepristigs visą sezoną.

„Stirniena nuo kitos žvėrienos skiriasi minkštumu ir švelniu skoniu. Svarbiausia jos neperkepti, o marinuoti itin tinka kadagio uogos, kmynai, lauro lapai“, – vardijo R. Bolgovas. Kepsnio palydai meistras siūlo švelnaus skonio salierų piurė, bulvių bokštelius, apvoliotus itališko džiovinto kumpio trupiniuose, pikantiškumo suteikia gervuogių padažas (64 Lt). „Žvėrieną esu derinęs su įvairiomis uogomis, tačiau su gervuogėmis pamėginau pirmąkart. Rezultatu likau patenkintas“, – pasakojo skanėstų kūrėjas.

„Žinoma, šie patiekalai nėra pigus, nes ruošiami iš brangios išskirtinės mėsos. Bet, manau, gurmanams jie tikrai patiks“, – tikisi A. Bolgovas.

Virtuvės šefas nepamiršta ir mažųjų svečių. Šį rudenį juos pamalonins ypatingomis picomis, kurioms ruošti naudojama specialiai šiam restoranui tiekiama poliarinė duona. Vaikams siūlomi ir savos gamybos mėsainiai su vištiena, marinuotais agurkėliais ir čederiu. Smaližiams turėtų įtikti vaflinės širdelės su vaniliniais ledais ir šokoladu.

Su „Laisvalaikio“ kortele – 20 proc. nuolaida sąskaitai.

Daugiau apie „Apple Pub'ą“>>

Ramunė Žukauskienė
Sauliaus Venckaus nuotr.
„Apple Pub“ archyvo nuotr.
„Laisvalaikio“ informacija