This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Gurmaniškas ėrienos vakaras“ buvo skirtas vertinantiems kokybę ir išskirtinį skonį (Palanga)

2006-02-27
Publish your own article

Vasario 15 dieną Palangos viešbutyje „Vanagupė“ įvykęs „Gurmaniškas ėrienos vakaras“ sukvietė išrankius vartotojus, vertinančius kokybę ir prabangą. Renginyje dalyvavo restoranų ir viešbučių savininkai, įvairių įmonių vadovai ir kiti garbingi svečiai.

Renginio metu Artūras Miežanskas, prekinio ženklo „Ėriukas“ įkūrėjas ir atstovas Lietuvoje, susirinkusiems pasakojo apie ėriukų auginimo ypatybes, jų mėsos skonio savybes, privalumus. Pasak specialisto, per metus žmogus suvartoja tik 0,6 kg ėrienos. Ši mėsa dar nėra tokia populiari mūsų šalyje, todėl surengtas vakaras buvo puiki proga iš arčiau pažinti ir įvertinti ėrienos skonio savybes.

Viešbučio restorano virėjas D. Adomaitis pagamino sluoksniuotas ėriuko širdžių salotas su bambukų stiebais ir korėjietiškų morkų salotomis, ėriuko kepenėlių paštetą su raudonaisiais pipiriukais. Svečiai ragavo jauno ėriuko inkstų griežinėlius, įsuktus į baklažanus su ančiuviais. Gurmanai galėjo mėgautis trumpai pakeptų ėriuko sėklidžių gabalėliais su obuolių košele. Šis patiekalas sukėlė didžiausią susidomėjimą ir tikrai nenuvylė išskirtiniu skoniu. Svečiai ragavo apkeptą ir troškintą ėriuko kulniuką su baravykais, brendžio padaže. Virėjas D. Adomaitis pripažino, kad šis patiekalas „Vanagupės“ restorano lankytojų tarpe yra pats mėgstamiausias.

Prie patiekiamų valgių svečiams buvo siūlomas vynas iš Pietų Afrikos Respublikos. Šios šalies vynų istorija prasidėjo dar XVII amžiuje ir yra susijusi su olandais, kurie tuo metu vykdė prekybą tarp Azijos ir Europos. Būtent jie pasodino pirmuosius vynuogių daigus Pietų Afrikos Respublikoje, kuriuos vėliau puoselėti ir vynuogynais rūpintis pradėjo patys šalies gyventojai. Tik XX amžiaus pradžioje įsikūrė pirmasis šalies vyndarių kooperatyvas, kuriam sėkmingai dirbant apie PAR vynus sužinojo visos pasaulio šalys. PAR vynas, žinovų teigimu, tinkantis ir prie pietų stalo, ir svarbią progą švenčiant, šį vakarą padėjo dar geriau pajusti subtilų ėrienos patiekalų skonį.

Automobilių gamintojo „BMW“ atstovai vakaro metu pristatė naujausius 7-osios klasės modelius bei suteikė galimybę juos išbandyti. Prabangūs UAB „Baltijos autocentras“ automobiliai, geras vynas ir išradingai pagaminti patiekalai sukūrė solidžią atmosferą.

Ūkyje šalia Klaipėdos užaugintus ėriukus skerdžianti, fasuojanti ir tiekianti UAB „Agrovet“ užsakymus iš restoranų priima pirmadieniais, o prekę užsakovams pristato trečiadieniais. Įmonė užsakymus pristato į bet kurį Lietuvos kampelį. Yra siūlomos įvairios ėriuko kūno dalys, mėsa pristatoma visada šviežia, atvėsinta.

Meniu.lt informacija ir nuotraukos