Renginyje ne tik buvo kalbama apie 2014 m. gastronomines madas, bet ir ragaujami patiekalai iš vištienos, nes šio kuklaus paukščio mėsa tapo aukštosios virtuvės mados klyksmu. Taigi nauja tendencija – vištiena, konkuruojanti su populiariausiais didkepsniais. „Renginio vakarienei parinkti naujausi šviežios vištienos produktai, kurie paukštynuose pradėti gaminti įdiegus modernias technologijas. Tai itin patogūs gaminti ir valgyti vištienos produktai, kurių privalumus galėjo įvertinti ir renginio svečiai“, – pasakoja Artūras Skairys, „KG Group“ rinkodaros tarnybos direktorius.
Mėgaudamiesi patiekalais renginio svečiai ieškojo penktojo skonio komponento – umami, apie kurį kinai jau šneka ir rašo daugiau nei 1 200 metų. Kalbėjome apie umami, išskirtines jo skonio savybes ir istoriją, apie produktus, išsiskiriančius ypač ryškiu umami skoniu ir domėjomės ar vynas taip pat gali būti umami skonio..., pasirodo taip.
Vakarienės metu buvo ragaujamas vynas iš privačios verslininko, „Vyno banko“ savininko, Sauliaus Karoso kolekcijos.
Kaip visuomet GERO SKONIO klubo renginiuose pristatome naujienas, šį kartą buvo pristatytas Bellini kokteilis, kuris jau išpopuliarėjęs pasaulyje. Bellini daromas iš putojančiojo vyno Prosecco, baltųjų persikų sulčių ir šlakelio aviečių sirupo.
Renginyje supažindinome svečius su gazuoto ir negazuoto vandens subtilybėmis. Netinkamai parinktas vanduo, gali sugadinti net nuostabiausią patiekalo ir vyno derinį. Šią degustaciją inspiravo gryniausias lietuviškas mineralinis vando Tichė. Belgijos sostinėje vykusiame tarptautiniame ,,SuperiorTaste AWARD 2014“ konkurse lietuviškas natūralus mineralinis vanduo Tichė pelnė aukščiausią 3 ir 2 auksinių žvaigždučių įvertinimą. Prestižinį konkursą jau dešimtmetį rengia Tarptautinis skonio ir kokybės institutas (International Taste & Quality Institute – įTQi), kurio komisiją sudaro – Europos ir kulinarijos someljė asociacijų nariai bei maisto ekspertai. Vanduo Tichė kaip ir žurnalas “Geras skonis” šiais metais švenčia savo veiklos 15 metų jubiliejų.
GERO SKONIO KLUBAS tai uždarų renginių visuma, kurių metu aktyvūs ir neabejingi supančiai aplinkai, naujų patirčių trokštantys bendraminčiai kviečiami drauge aplankyti naujus restoranus, paragauti geriausių šalies virtuvės meistrų specialiai jiems paruoštų delikatesų ir prie jų parinktų gėrimų. Pasak žurnalo GERAS SKONIS vyriausiosios redaktorės ir GERO SKONIO KLUBO steigėjos Rasos Ščeponienės, šiame klube siekiama supažindinti visuomenę su geriausiais, įdomiausiais rinkoje esančiais produktais, iš pirmų lūpų išgirsti visą dominančią informaciją, gilinti žinias apie maisto, gėrimų ir vartojimo kultūrą, pažinti skirtingų tautų virtuves, tradicijas.