• René Redzepi su komanda švenčia „Noma“ sugrįžimą į Nr.1 tarp pasaulio restoranų ketvirtą kartą.
• Tarp 50-ies geriausiųjų pasaulio restoranų 28 – Europos restoranai.
• Tarp TOP10 geriausių pasaulyje 3 restoranai įsikūrę Ispanijoje.
• Jordi Roca iš „El Celler de Can Roca“ (geriausias 2013 pasaulio restoranas, Nr.2 2014 rinkimuose) išrinktas geriausiu konditeriu pasaulyje.
• „Azurmendi“ restoranas Ispanijoje laimėjo Atsakingų restoranų nominacijoje.
„Noma“ geriausiu pasaulyje išrinktas jau ketvirtą kartą (2010, 2011, 2012, 2014 metais). 2 „Michelin“ žvaigždutes turintis restoranas labiausiai žinomas, kaip originalių Šiaurės Europos (Skandinavijos) virtuvės interpretacijų vieta. Virtuvės šefas ir restorano vadovas Rene Rendzepi per smulkmeniškai kuriamus patiekalus siekia atspindėti Danijos gamtą ir kultūrą. Čia galima paragauti samanų, jūrų ežių ir austrių, marinuotų ir parūkytų putpelių kiaušinių.
Apdovanojimų metu Rene visus laurus atidavė savo komandai „Jūs esate mano svajonių komanda ir įkvėpimas.“ – negailėjo pagyrų virtuvės šefas.
Per 12 metų, kuomet vyksta geriausių pasaulio restoranų apdovanojimai, geriausio restorano pasaulyje titulą yra turėję tik penki restoranai: Ispanijos „El Bulli“ (2002, 2006-2009 m), Kalifornijos „The French Laundry“ (2003-2004 m), Didžiosios Britanijos „The Fat Duck“ (2005 m), „Noma“ (2010-2012, 2014 m) ir „El Celler de Can Roca“ 2013 metais.
„Noma“ šefas Rene Redzepi dirbo visuose šiuose restoranuose, išskyrus „El Celler de Can Roca“.
Nuotrauka: The World's 50 Best Restaurants 2014, sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna