This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Fox Sports Grill“ siūlo gurmaniškus patiekalus ir 45 skirtingus sporto kanalus (svetur)

2005-09-11
Publish your own article

Jungtinėse Amerikos Valstijose populiarus leidinys – „Nation‘s Restaurant News“ – pastaruosius 10 metų savo skaitytojams pristatinėja bei „Hot Concepts“ nominaciją skiria labiausiai savo šalyje pasižymėjusiems ir originalumu išsiskyrusiems restoranams. Tęsdami savo rubriką, norėtume pristatyti dar vieną šio leidinio nominantą – barą-restoraną „Fox Sports Grill“.

Maisto ir sporto derinys
„Fox Sports Grill“ – trijų barų-restoranų tinklas, kurio pavadinimas tiesiogiai siejasi su televizijos kanalu „Fox Sport“, todėl nenuostabu, kad be puikių, pietavimo salėje patiekiamų gurmaniškų patiekalų, lankytojams siūloma pasižiūrėti daugiau nei 45 skirtingus sporto kanalus. „Fox Sports Grill“ skirtas viduriniajam visuomenės sluoksniui.

2001 metais, kartu su „B&B Restaurant Ventures“, „Fox Sports“ įkūrė „Fox Sports Grill“. Kompanijos prezidento ir restoranų vadovo Bilo Frimano pagrindinis tikslas buvo atidaryti sporto dvasia apgaubtą restoraną, kuris padėtų pritraukti, o kartu ir palaikytų draugiškus santykius su vietiniais gyventojais. Taip įsikūrė įstaiga, po kurios stogu prisiglaudė dvi gana skirtingos koncepcijos: paprastas, neįpareigojančios aplinkos (casual dining) restoranas, tiekiantis aukščiausios kokybės mėsainius ir kepsnius, keptus ant grotelių, ir triukšmingas sporto baras, siūlantis „Fox Sport“ pramogas.

Kalifornijoje įsikūrusi kompanija pirmąjį tinklo restoraną atidarė Skotsdeilo mieste (Arizonos valstijoje) 2002 metų lapkritį, o jau 2003 metų birželį ir spalį savo duris pravėrė restoranai Irvine ir Sietle (Kalifornija).

Visuose „Fox Sport Grill“ restoranuose dirba kvalifikuoti virėjai. Pasak Freemano, vienas išskirtiniausių šių restoranų virtuvių bruožų – visiškas atsiribojimas nuo „sportinio maisto“ (vištos sparneliai, traškučiai ir kita), kadangi siekiama lankytojams pasiūlyti tik aukščiausios klasės patiekalus. Be to, šie restoranai drąsiai didžiuojasi savo dvylikos skirtingų rūšių martiniais, o taip pat ir gausiu vynų pasirinkimu, kurio galėtų pavydėti dauguma fine dininig restoranų. Todėl nenuostabu, kad 45 procentus šių restoranų pardavimų pelno sudaro būtent už alkoholinius gėrimus gautas pelnas, ir 55 procentai pelno gaunama iš maisto pardavimo. Ir nors kompanijos tikslas – sukurti tinklą visoje šalyje, ieškoti nekilnojamo turto 1,800 kvadratinių metrų užimančiam restoranui-barui – nelengva užduotis. Tinklas siekia plėstis lėtai ir išvengti franšizės bei su ja susijusių rūpesčių.

Barų-restoranų tinklo svetainė:   www.foxsportsgrill.com  

Gintarė Jankauskaitė
Meniu.lt informacija
(Parengta pagal „Food Service Europe & Middle East “)