This website is using cookies. By continuing to use the website you agree to our Cookie Policy. More information about Cookies.

Accept
+ Suggest a Restaurant
News

„Dzūkų kaimas“ vilioja dzūkišku interjeru ir autentiškais valgiais (Vilnius)

2005-04-08
Publish your own article

„Jei ne miškas ir ne uogos – dzūkų mergos būtų nuogos“. - sakoma apie turtingą miškų ir sodų gėrybėmis, dzūkų kraštą. 

Norintys paragauti tikrų dzūkiškų barščių su skilandžiu, kaimiško šmotmėsio česnako padaže, tarkinių su rūkyta šonine ar kitų šio krašto skanėstų kviečiame į dar visai neseniai sostinės Verkių g. 50 įsikūrusią „Dzūkų kaimo“ užeigą. Puikiai žinome, kad Dzūkijos regionas turi savo nacionalinę virtuvę, visiškai kitokią nei žemaičiai, aukštaičiai ar suvalkiečiai. Tikri dzūkai gali pasigirti nepakartojamo skonio grybų, uogų, žuvų, daržovių ar bulvių patiekalais. „Dzūkų kaimo“ šeimininkė p. Leokadija Bogdanovič nutarė įkurti būtent šio regiono virtuvės restoraną, kuriame tvyrotų pietų Lietuvos kaimo dvasia, kvepėtų dzūkiškais patiekalais, skambėtų dzūkų muzika. „Interjerą, jo detales kūrėme patys, ieškojome ir tempėme senovinius daiktus iš kaimo palėpių“, - pasakoja šeimininkė. Po ilgo ir nuoširdaus darbo, šiandien svečiai gali grožėtis kaimo medinėmis tvoromis, žydinčiomis gėlėmis, šuliniu su kibiru ar senovėje taip mėgiamais popieriniais papuošalais. Patalpa yra šildoma malkomis, todėl tvyro pušies kvapas – tikras kaimiškas dūmelis! Užeigos pasididžiavimas – iš pušies kaladėlių kankorėžiais puoštas baras.

Šeimininkai žada, kad kiekvieną sezoną „Dzūkų kaimo“ interjeras keisis: žiemą kabojo varvekliai, pūgos užpustė tvoras ir medžius, o pavasarį pradės žydėti medžiai, čiulbės paukšteliai, bus šilta ir jauku. 

Užeigoje gaminami tik dzūkiški patiekalai pagal tikrus senolių receptus, šeimininkai kviečia paragauti šio krašto „Ponių išmislo“, „Grybautojų“ ar tikrų „Dzūkų“ salotų, užkandėlės prie raginukės, dzūkiško suktinuko su rūkytos šoninės įdaru, įvairių bulvinių blynų ar naminių koldūnų su grybais. Svečiams atsipalaiduoti padės „Sąmojingas vyrukas“, „Raudonskruostė Marijona“ kokteiliai ar kiti užeigos stiprieji gėrimai. Šeimininkai užtikrina, kad išeisite tikrai dzūkiškai pavalgę. 

Užeiga turi ir nedidelę banketinę salę - „gryčią“, kurioje telpa iki 20 žmonių, čia kviečiami norintys švęsti banketus, furšetus ar kitas šventes.

Jolita Vitkauskaitė                                                                                                       Meniu.lt informacija

Daugiau apie užeigą>>